Suudi Arabistan “Süper Kupa” İçin Yaptığı Ödemeleri Geri İstiyor

Suudi Arabistan federasyonu Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) gönderdiği mektup ile, Süper Kupa için şu ana kadar ödemiş olduğu 4,5 milyon avroyu geri istedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ocak başında söz konusu para için “Federasyon isterse iade edeceğiz […] Hak ve hukuk olarak aldığımız parayı iade etmeliyiz diye düşünüyorum.” demişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması beklenen Süper Kupa maçının ertelenmesine yol açan kriz sürüyor.

Sabah gazetesinin haberine göre Suudi Arabistan federasyonu Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) gönderdiği mektupla, şu ana kadar ödemiş olduğu 4,5 milyon avroyu geri istedi.

İtalya Süper Kupası da Suudi Arabistan’da

Bu arada Perşembe gecesi Riyad’da Napoli ve İnter futbol takımları arasında oynanan İtalya Süper Kupa finalinde Napoli’yi 1-0 yenen Inter kupanın sahibi oldu.

TFF’nin Galatasaray ve Fenerbahçe Kulüpleriyle anlaşarak Süper Kupa finalini Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın El Evvel stadyumunda oynanması için yaptığı düzenlemeye göre, Suudi Arabistan, iki kulübe toplam 108 milyon TL para ödülü dağıtacak, kupayı kazanacak takım 65 milyon TL, diğer finalist 43 milyon TL ödülün sahibi olacaktı.

29 Aralık’ta oynanması planlanan maç öncesinde her iki takım taraftarları arasında maçın Suudi Arabistan’da oynanmasına yönelik hoşnutsuzluklara karşın kulüpler maç günü Riyad’a gelmişlerdi.

Ancak, maç öncesinde Galatasaraylılar’ın ısınmak için sahaya Atatürk tişörtleriyle çıkma isteklerinin Suudi Arabistan Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmemesi, Fenerbahçe Kulübünün, Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünün yer aldığı pankartla sahaya çıkma isteğinin de reddi üzerine iki takım sahaya çıkmayı kabul etmeyerek, Riyad’dan dönmüşlerdi.

Takımlar, daha sonra maçın Türkiye’de geç bir tarihte oynanması konusunda anlaşmaya varmışlardı.

Perşembe günü Riyad’dan gelen haberlere göre, Suudi yetkililer, bugüne kadar yaptıkları 4,5 milyon avroluk ödemeyi TFF’den geri istedi.

Bu paranın yüzde 20’si TFF’ye, yüzde 80’i kulüplere verilmişti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ocak başında söz konusu para için “Federasyon isterse iade edeceğiz […] Hak ve hukuk olarak aldığımız parayı iade etmeliyiz diye düşünüyorum.” demişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir