Şule Gürbüz Kimdir? Hayatı, Eserleri

30 Aralık 1974 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Şule Gürbüz, 1994’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Cambridge Üniversitesinde felsefe eğitimi aldı. Antika saatlerin tamiri üzerine ustalaştı.

Bu alandaki çalışmalarına 1997 yılında Dolmabahçe Sarayında başlayan Şule Gürbüz, Millî Saraylar Müdürlüğü çatısı altında sanat tarihçisi ve antika saat tamircisi olarak görevine devam etmektedir.

İstanbul’da yaşayan Şule Gürbüz, yazdıklarını hiçbir dergide yayımlamadı. Saat Kitabı’yla, Millî Saraylar Daire Başkanlığı adına, Türkiye Yazarlar Birliğinin kamu yayıncılığı ödülünü (2011), Zamanın Farkında adlı eseriyle 7. Oğuz Atay Öykü Ödülünü (2012) aldı.

Şule Gürbüz’ün ilk kitabı, daha on sekiz yaşındayken (1992) yazdığı Kambur’dur. Şule Gürbüz, 1993 yılında ölümün saçmalığı karşısında çaresiz kalan aklı anlattığı Ne Yaştadır, Ne Başta Akıl Yoktur adlı oyununu ve Ağrıyınca Kar Yağıyor adlı şiir kitabını yayımlamıştır.

Yurt dışı eğitimi, iş ve şahsi tercihler nedeniyle yaklaşık on yedi yıl eser vermeyen Gürbüz, 2011’dea Zamanın Farkında adlı kitabını yayımlamıştır. Bir yıl sonra, dört öyküden oluşan Coşkuyla Ölmek (2012) okurla buluşur.

Şule Gürbüz’ün şimdilik son edebî eseri öykü, roman yahut deneme olarak adlandırmadığı, dört bölümden oluşan, sorma ve okurunu sorgulatma üzerine kurulu Öyle Miymiş? (2016) adlı kitabıdır.

Şule Gürbüz’ün eserleri: Kambur (1992 Diğer), Ne Yaştadır, Ne Başta Akıl Yoktur (1993 Tiyatro), Ağrıyınca Kar Yağıyor (1993 Şiir), Zamanın Farkında (2011 Hikaye), Coşkuyla Ölmek (2012 Hikaye), Öyle Miymiş? (2016 Diğer).

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir