Sudan’da Hava Saldırısı; 5’i Çocuk 17 Ölü

Sudan’ın başkenti Hartum’a düzenlenen hava saldırısında 5’i çocuk 17 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda uçak mı yoksa insansız hava aracı mı kullanıldığı henüz netlik kazanmadı.

Haber Merkezi / Ordu güçleri, son birkaç gündür, Hızlı Destek Gücü’nü (RSF) hedef alan hava saldırılarını yoğunlaştırdı. Ordu güçleri ayrıca, halktan RSF’nin işgal ettiği evlerden uzak durmalarını istedi.

Hartum’un güneyindeki Yormuk mahallesine hava saldırısı düzenlendi. Düzenlenen hava saldırısında çok sayıda ev yıkılırken en az 17 kişi de hayatını kaybetti çok sayıda kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında 5 çocuk, kadın ve yaşlılar da bulunuyor.

Bakanlık, yaralıların bazılarının hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Saldırıda uçak mı yoksa insansız hava aracı mı kullanıldığı henüz netlik kazanmadı. Hızlı Destek Gücü, bir savaş uçağını düşürdüklerini iddia etti.

Sudan ordusu ile Hızlı Destek Gücü arasındaki çatışmalar üçüncü ayına girerken, Hartum’da mahsur kalan insanların ilaçları ve yiyecekleri tükenmek üzere.

Hızlı Destek Gücü’nü soykırımla suçlayan West Daffar Valisi Khameez Abakar ise öldürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Suudi Arabistan’ın arabuluculuğunda Cidde’de yapılan görüşmelerde beş günlük ateşkese karar verildiği bildirildi. Önceki tüm ateşkes anlaşmaları birkaç saat içinde başarısız olmuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir