Solterito, Malzemeleri, Hazırlanışı

İspanyolca bilseniz bile ‘solterito’ kelimesi size garip gelebilir, kelimenin tam anlamı “küçük bekar adam”. Misafirlerinize veya aileniz için farklı bir salata tarifi mi arıyorsunuz? Solterito aradığınız salata tarifi olabilir.

Haber Merkezi / Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

2 su bardağı beyaz mısır, 250 gr
1 su bardağı taze peynir, 250 gr
2 domates, 250 gr
1 kırmızı soğan, 100 gr

3 adet biber
1 havuç, 100 gr.
1 demet taze kişniş
⅛ bardak beyaz sirke
⅛ su bardağı zeytinyağı

Karabiber ve tuz
4-6 adet siyah zeytin
1 misket limonu
1 çay kaşığı anason tohumu
2 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Bir tencereye birkaç litre su, iki yemek kaşığı şeker ve anason tohumlarını ekleyin, yüksek ısıda ocağa koyun, kaynamaya başlayınca beyaz mısır tanelerini ekleyin, on ila on beş dakika pişirin. Ardından mısırın suyunu süzün veya süzgeçten geçirin. Mısır tanelerini genişçe bir kaseye aktarın.

Havucu soyun ve küçük kareler halinde kesin, taze peyniri de havuçlarla aynı büyüklükte kareler halinde kesin ve kaseye ekleyin. Soğanı soyun ve doğrayın. Benzer şekilde biberleri ikiye bölün sapını ve tohumları çıkarın ve ince ince doğrayın, domatesleri rendeleyin (dilerseniz çekirdeklerini çıkarın), zeytinleri parçalara ayırın ve çekirdeklerini çıkarın kaseye ekleyin.

Kişnişi ince sapları da dahil olmak üzere küçük parçalara ayırın ve bir kenara koyun. Ardından sosu hazırlayın. Küçük bir kapta, yağ, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Tüm malzemeler hazır olduğunda, sosu sebze kasesine dökün ve iyice karıştırın. Servis yaparken doğranmış kişniş ile süsleyin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir