Siyah Noktalardan Sonsuza Kadar Kurtulmanın Beş Kolay Yolu

Siyah noktalar cildinize yeterince iyi bakmadığınız zaman oluşur. Cildinizi pul pul dökmediğinizde veya düzenli bir yüz bakımı uygulamadığınızda, cilt gözenekleriniz ölü cilt hücrelerinin birikmesi, kir ve yabancı maddeler nedeniyle tıkanır ve siyah nokta dediğimiz yumrular oluşur.

Haber Merkezi / Üzülmeyin; Siyah noktalar ne kadar can sıkıcı olsa da, onlardan kalıcı olarak kurtulmanın hızlı yolları var. Cildinizin sağlıklı ve siyah noktalardan arınmasını ve öyle kalmasını sağlamak için beş kolay yolu listeledik.

1. Yüzünüzü günde iki kez yıkayın;

Yüzünüzü iki kez (bir kez sabah ve bir kez de gece yatağa girmeden önce) yıkamak, siyah noktalardan kurtulmanıza büyük ölçüde yardımcı olabilir.

2. Haftada en az bir peeling yapın;

Siyah noktalardan kurtulmak söz konusu olduğunda peeling kesinlikle gereklidir. Haftada en az bir kez cildinizi pul pul dökmezseniz, ölü deri hücreleri birikerek cildinizdeki gözenekleri tıkayarak daha fazla siyah nokta oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle, cildinizi derinlemesine temizlemek ve pul pul dökmek için haftada bir zamanınız varsa iki kez peeling yapmalısınız.

3. Kil maskesi yapın;

Kil maskeleri cildinizdeki gözenekleri açmak, fazla yağı ve kiri temizlemek için harika bir yoldur, bu da siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olur. Sadece madeni para büyüklüğünde bir miktar kil maskesini avucunuza alın ve kuru cildinize uygulayın; hafifçe masaj yapmadan ve ılık suyla yıkamadan önce 10 dakika bekletin.

Kil maskelşerinin formülündeki yeşil çay özleri, gliserin ve kaolin ve bentonit kili cildinizdeki kiri ve kirleri emmeye yardımcı olur. Gözeneklerinizi sıkılaştırır, donukluğu giderir ve cildinizi nemlendirerek mat görünümlü, temizlenmiş ve tazelenmiş bir görünüm kazandırır. Kil maskesini haftada iki kez kullanın ve siyah noktalara elveda deyin.

4. Makyajınızı her zaman çıkarın;

Siyah noktalardan kurtulmanın basit bir yolu, günün sonunda makyajınızı çıkardığınızdan emin olmaktır. Gece boyunca bırakılırsa, makyajınız gözeneklerinizi tıkayabilir ve daha fazla siyah nokta oluşmasına neden olabilir.

5. Kağıt maskesi uygulayın;

Kağıt maskeler cildinizi besler ve yüzünüzdeki kirleri yok eder. Bu nedenle haftada bir veya iki kez kağıt maskelere başvurmak cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir ve ayrıca siyah noktaları uzak tutabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir