Sinop: Şirek Şelalesi

Şirek Şelalesi; Sinop’un Ayancık İlçesi, Akören Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Hemen yol kenarında güzel bir şelale olan Şirek Şelalesi, güneye bakıyor. Baraj gölüne baktığı için piknik yapmak isteyenler için güzel bir yerdir.

Karadeniz’e özgü şelaleler arasında özel bir yere sahip olan Şirek Şelalesi, mutlaka görülmesi gereken adreslerdendir. Şirek Şelalesi, suyun müthiş güzelliği yanında benzersiz manzaranın da tadını çıkarmak için en doğru adreslerden biridir.

Şelalenin yer aldığı vadiye yaya olarak inmeniz ve dere boyunca yürümeniz gerekmekte. Zaman zaman dere içerisinden geçmek zorunluluğu olacağından kıyafet ve ayakkabı konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir.

Şirek Şelalesi, kentin gürültülü ve yorucu yaşamından uzaklaşıp, kafa dinlemek isteyenler için saklı bir cennet. Mükemmel doğa manzaralarıyla karşılaşacağınız şelalelere gitmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanızı öneririz. Şelalelerin bulunduğu bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız işletme bulunmaktadır.

(Görsel: erdemheral.com)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir