Sinop: Hamamlı Camii

Hamamlı Camii; Sinop’un Türkeli İlçesi, Hamamlı Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Cami, 6,80×8,50 metre ölçülerinde dikdörtgen formlu olarak yapılmıştır. Giriş kapısının genişliği 1,30×1,80 metre ölçülerindedir. Yapının pencerelerinin genişliği 1 metre, yüksekliği 1.15 metre, duvar kalınlığı 0,80 metre olup pencereler PVC ile değiştirilmiştir.

Caminin iç kısmı beton sıva ile sıvanmış, iç kısmın dört cephesi tabandan 1 metre yüksekliğinde mermer plakalar ile kaplanmış, mermer plakaların üzerinde yer alan duvarlar tavana kadar ahşap ile kaplanmıştır. Caminin mihrabı da tamamen değiştirilerek mermerden yapılmış, minberi orijinal olmayıp ahşap malzeme ile sonradan yapılmıştır.

Caminin önceden ahşap direkli iken günümüzde beton direkler üzerine inşa edilmiş üst mahfili bulunmaktadır. Son cemaat yeri ahşap iken daha sonradan tuğla ile örülmüş beton sıva ile sıvanmıştır. Son cemaat yerinden minareye çıkılan bir kapı bu kısımda bulunmaktadır. Yapının üst yapı örtüsü kırma çatı olup Marsilya tipi çatı kiremidi ile kaplıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir