Şimşek, Artış Olmayacağını Açıklamıştı: Lokanta Ve Kafelerde KDV’ye Zam Geliyor

Kahvehane, kafeterya, pastane, hazır yemek şirketleri dahil lokantalarda Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 8’den yüzde 10’a yükseltilecek. Bu işletmelerde alkollü içecekler için uygulanan yüzde 18 KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacak.

Gazino, bar, dans salonu, pavyon, taverna, birahane gibi yerlerde verilen hizmetlere uygulanan KDV oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilecek. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında artışa hazırlanıyor.

Konuya ilişkin tebliğ taslağına göre, Katma Değer Vergisi Genel Tebliği’nin yiyecek ve içecek sunulan yerlerde KDV oranını düzenleyen maddesinde değişiklik yapılacak. Yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacak.

Buna göre, kahvehane, kafeterya, pastane, hazır yemek şirketleri dahil lokantalarda KDV oranı yüzde 8’den yüzde 10’a yükseltilecek. Bu işletmelerde alkollü içecekler için uygulanan yüzde 18 KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacak.

Gazino, bar, dans salonu, pavyon, taverna, birahane gibi yerlerde verilen hizmetlere uygulanan KDV oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilecek. Tebliğ taslağı görüşlerin alınmasının ardından Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girecek.

Mehmet Şimşek, KDV’de artışı olmayacağını açıklamıştı

Seçimden önce hem Bakan Mehmet Şimşek’in hem de İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin (DMM) yaptığı açıklamalarda KDV artışı olmayacağı belirtilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mart ayında televizyon programında yaptığı açıklamada, “KDV, Kurumlar ve Gelir Vergisi’nde genel oranlarında artış olmayacak. MTV’ye ilişkin yeni bir düzenlemeyi hiç aklımızın ucundan geçirmedik” ifadelerini kullanmıştı.

DMM, KDV artışı olmayacağına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak.2 iddiası doğru değildir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda, oda ve borsa başkanlarının yanı sıra iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir.

Bahse konu toplantıda Bakan Şimşek’in kura müdahale edileceğini veya ÖTV ve KDV’de artış olacağını söylediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Yetkili kişi ve kurumların açıklamaları dışında yapılan spekülatif haberlere itibar edilmemelidir.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir