Sarımsaklı Somon, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sarımsaklı somon, akşam yemeği için ideal bir tarif. Sarımsaklı somon, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

4 somon fileto
1 dal maydanoz
1 soğan
4 diş sarımsak
1 limonun suyu
Tuz ve biber
Sızma zeytinyağı

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce somon filetoları yıkayıp temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Ardından soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın, sarımsakları soyun ve iyice ezin.

Ondan sonra bir kızartma tavasını ısıtın ve biraz zeytinyağı ekleyin. Sarımsak ve soğanı yarı saydam olana kadar soteleyin. Ardından maydanozu ekleyin ve birkaç saniye daha soteleyin. Limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

Onsan sonra somon filetolarını koyun ve kızarana kadar pişirin (Her iki taraf için yaklaşık 5 dakika).

Sarımsaklı somon filetoları tabaklara yerleştirip üzerine tavada kalan sostan biraz ekleyerek servis edin. Patates, taze salata veya sote sebzeler eşliğinde tadını çıkarın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir