Samsun: Atatürk Kültür Merkezi

Atatürk Kültür Merkezi; Samsun’un İlkadım İlçesi, Kale Mahallesi, Atatürk Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne bağlı altı Devlet Opera ve Balesi’nden biridir. İlkadım ilçesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi binası içerisinde, 2008 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü hizmet vermeye başlamıştır. Gösteriler; Opera, Bale, Konser, Çocuk Oyunları, Müzikal şeklindedir.

Atatürk Kültür Merkezi binası içerisinde Büyük ve Küçük adlarında iki adet gösteri salonu bulunmaktadır. Bunlardan; Büyük Salon 550, Küçük Salon 210 kişiliktir. İki salonda uluslararası standartlarda ses ve ışık ekipmanları ile donatılmış, gerekli her türlü teknolojik alt yapıya sahiptir.

Büyük Salon sahnesi altında orkestra ekibinin eserlere eşlik ederken yer aldığı bir Orkestra Çukuru bulunmaktadır. Opera, bale, operet, müzikal, Çocuk temsili vb. eserlerde ve büyük orkestra ve koro gruplarının yer aldığı konserlerde Büyük Salon, oda müziği gibi küçük orkestra ve koro gruplarının yer aldığı konserler ve bazı çocuk etkinliklerinde Küçük Salon kullanılmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir