Şampiyonlar Ligi’nin İlk Finalisti İnter

UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında Inter ile Milan Giuseppe Meazza’da karşı karşıya geldi. Inter, ilk maçta 2-0 yendiği Milan’ı rövanşta da 1-0 mağlup ederek, finale adını yazdırdı.

Haber Merkezi / UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu finali 10 Haziran Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla başladı. İlk maçta yedek kulübesinde başlayan Rafael Leao ile 38. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içerisinde yaptığı vuruşta gole çok yaklaştı.

2 dakika sonra Hakan Çalhanoğlu’nun kullandığı serbest vuruşta kaleci Maignan iyi bir refleksle gole izin vermedi. 74. dakikada ceza sahası içinde Lukaku ile paslaşan Lautaro Martinez, dar açıdan yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi.

Maçta skor olarak geriye düşen Milan, kalesinde pozisyonlar verirken kaleci Maignan etkili ataklarda başarılı oldu ve kritik mücadele Inter’in 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazandığı 2010 sezonundan bu yana ilk kez finale yükseldi. Şampiyonlar Ligi’ni daha önce 3 kez kazanan Inter, 6. kez bu kupada final oynayacak.

Bu arada Inter, İstanbul’un ikinci kez ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak ikinci İtalyan takımı olacak.

Inter’in finaldeki rakibi de belli oluyor. İngiltere’nin Manchester City takımı, ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı İspanya’nın Real Madrid takımını konuk edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul’un ev sahipliğinde 10 Haziran 2023 Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir