Şampiyonlar Ligi: Galatasaray’ın Rakipleri Belli Oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu’nda yer alan Galatasaray’ın rakipleri, Almanya temsilcisi Bayern Münih, İngiltere temsilcisi Manchester United ve Danimarka temsilcisi FC Kopenhag oldu.

Haber Merkezi / Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk hafta maçları 19-20 Eylül’de, son hafta maçları ise 12-13 Aralık’ta oynanacak.

Geçen sezon kupayı Manchester City kaldırdı. Bu sezonki final ise 1 Haziran 2024’te İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak.

UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) Şampiyonlar Ligi’nde 2023-2024 sezonu grup kuraları Monako’daki Grimaldi Forum’da gerçekleştirildi.

Kuraya 4. torbadan giren Galatasaray’ın rakipleri de belli oldu. Galatasaray, A Grubu’nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag takımlarıyla eşleşti.

Galatasaray, gruplara kalmadan önce ikinci turda Litvanya temsilcisi Zalgris’i, üçüncü turda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana’yı, play-off turunda ise Norveç temsilcisi Molde’yi eledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oluşan gruplar şöyle:

A Grubu: Bayern Münih, Manchester United, FC Kopenhag, Galatasaray

B Grubu: Sevilla, Arsenal, PSV Eindhoven, Lens

C Grubu: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin

D Grubu: Benfica, Inter, Salzburg, Real Sociedad

E Grubu: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic

F Grubu: Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, AC Milan, Newcastle United

G Grubu: Manchester City, RB Leipzig, Kızılyıldız, Young Boys

H Grubu: Barcelona, Porto, Shakhtar Donetsk, Royal Antwerp

Galatasaray’ın rakipleri

Bayern Münih: Birinci torbadan kuraya katılan Bayern Münih, Almanya’nın en güçlü takımlarından ve Bundesliga’nın son şampiyonu. Kadrosunu İngilter milli takımının kaptanı Harry Kane ve bir dönem Fenerbahçe’de de oynamış Güney Koreli stoper Kim Min Jae ile güçlendiren Münih temsilcisi, iki haftası geride kalmış Alman ligine kayıpsız devam ediyor.

Manchester United: İngiltere Premier Ligi’nin önde gelen takımlarından Manchester United, geçen sezonu üçüncü sırada tamamladı. Bir süredir eski rüzgârını tekradan yakalamak isteyen Kırmızı Şeytanlar, Atalanta’dan Rasmus Højlund ve Chelsea’den Mason Mount’u transfer etti. Orta saha oyuncusu Fred’i ise Fenerbahçe’ye sattılar. Bir süredir Türk spor basınında Fenerbahçe’nin milli kalecisi Altay Bayındır’ın da Manchester United’a transfer olacağı konuşuluyor.

Kopenhag: Kuraya üçüncü torbadan katılan Kopenhag ise geçen sezonun Danimarka şampiyonu. Takımın önemli oyuncuları arasında Tunus asıllı Norveçli hücum oyuncusu Mohamed Elyounoussi var. Kopenhag, altı haftası oynanan Danimarka Ligi’nde beş galibiyet ve bir beraberlik elde etti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir