Salpicon, Malzemeleri, Hazırlanışı

Pek çok salata çeşidi olduğu doğrudur, bu salataların çoğu çok hafif ve yalnızca başlangıç ​​veya garnitür olarak servis yapılabilir. Salpicon salatası ise hem hafif bir yemek hem de salata olarak servis edilebilir.

Haber Merkezi / Ortalama 1220 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 buçuk kuru soğan (orta boy)
3 adet olgun domates (orta boy)
1 marul
750 gram kırmızı et
8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
2 yemek kaşığı sıkılmış limon
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1 avokado
3 tutam tuz

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce genişçe bir tencereyi ateşe koyun ve iki litre su ekleyin, kırmızı eti büyükçe parçalar, yarım soğanı se dilimler halinde kesin ve tencereye ekleyin.

Su kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve eti iyice pişirin, ateşten alın ve süzün. Et soğuduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.

Ardından domatesleri küpler halinde doğrayın ve marulları ince şeritler halinde kesin, soğanı da ince dilimler şeklinde doğrayın. Avokadoyu dilimler veya kareler halinde kesin (tercihinize göre), avokado kabuğunun yenmediğini unutmayın.

Ondan sonra sızma zeytinyağını, sirkeyi, kekiği ve tuzu bir bardağa koyun ve iyice karıştırın. İsterseniz mikser de kullanabilirsiniz.

Şimdi bir salata kasesine eti, soğanı, doğranmış domatesi, marulu ve avokadoyu ekleyin karıştırın, ardından salata sosunu ekleyin ve tekrar karıştırın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir