Sakarya: Göl Park

Göl Park; Sakarya’nın Serdivan İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. İlçe merkezine uzaklığı 11 kilometredir.

Gölpark 2013 yılında hizmete girmiştir. Şehre yakınlığı açısından önemli bir konumda bulunan Göl Park’da çocuk oyun alanları da bulunmaktadır. Özellikle yaz akşamlarında göl kıyısında dostlarla çay ya da kahve muhabbetleri ile keyifli bir gece geçirmeniz mümkün.

Çevresinde bulunan göller ve ormanlık alanlar sebebiyle Türkiye’nin ve Marmara’nın en güzel coğrafyalarından biri olan Sakarya bölgesi neredeyse Sapanca Gölü ile özdeşlemiştir. Ancak son yıllarda göl çevresinde artan betonlaşma ve doğal yapının hızla bozulması sebebiyle bölgenin yerli turizmi için farklı arayışlara girilmiş ve Serdivan Belediye Başkanlığınca Serdivan Göl Park projesi hazırlanarak birkaç yıllık çalışma sonucunda vatandaşların kullanımına sunulmuştur.

Sapanca Gölü’nün kuzeydoğusunda bulunan Serdivan İlçesi’nde, gölün batı kesimlerine göre çok daha az yapılaşma görülmektedir. Aileleri ile göl kenarında zaman geçirmek isteyen kişilerin gezinti, piknik ve dinlenmeleri için bakir kalan tek yer olan Serdivan sahilinde kurulu Serdivan Göl Park konumu itibariye de her kesimin kolayca ulaşabileceği bir lokasyonda bulunmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir