Rustik Fırında Patates, Malzemeleri, Hazırlanışı

Rustik fırında patates, klasik patates kızartmasından daha sağlıklı olmanın yanı sıra eşsiz ve aromatik bir tada sahiptir. Minimum yağ seviyesine sahip olduğu için kilo vermenize de yardımcı olacak bu kolay tarifin tadını çıkarın.

Haber Merkezi / Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın!

Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

12 orta boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Öncelikle patatesleri kabuklarıyla birlikte kullanacağınız için çok iyi yıkamalısınız. Patatesler çok iyi temizledikten sonra görseldeki gibi küçük parçalara ayırın. Ardından patatesleri bir kez daha iyice yıkayın, emici bir kağıdın üzerine alıp dinlenmeye bırakın.

Ondan sonra geniş bir kaba, kekik, biberiye ve yağı ekleyin ve damak zevkinize göre baharatlar ile iyice karıştırın. Ardından patatesleri ekleyip bir kez daha iyice karıştırın.

Son olarak patatesleri fırına koymanız gerekecek. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Tüm patatesler eşit ve aynı kıvamda pişmesi için pişirmenin ortasında patatesleri karıştırın. Sevdiğiniz soslar ile servis yapın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir