RTÜK’ten Halk TV, Fox TV ve TELE1’e Yine Ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV, Show TV, Fox TV ve TELE1’e ceza yağdırdı. RTÜK’ün Halk TV’ye verdiği cezanın gerekçesi eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Dad kitabının programda gösterilmesi.

RTÜK, TELE1’e Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın 18 Dakika programında AKP’nin faşizan bir parti olduğu ifadesi ve kadın yürüyüşü yasağının eleştirilmesi nedeniyle de yüzde 3 para cezası verdi.

RTÜK ayrıca Show TV’ye de Kızılcık Şerbeti dizisindeki kadına yönelik şiddet sahnelerini gerekçe göstererek yüzde 5 para cezası ve 5 kez de program durdurma cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) bugünkü toplantısından yine televizyon kanallarına ceza çıktı. RTÜK, Halk TV, Show TV, Fox TV ve TELE1’e ceza yağdırdı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Dad kitabının Serhan Asker’in programında gösterilmesi nedeniyle RTÜK, Halk TV’ye suçluyu övmekten yüzde 5 para cezası ile 5 kez de program durdurma cezası verdi.

Yine Halk TV’de Kayda Geçsin programında Turhan Çömez’in İskenderun’da jeneratör çalışmadığı için solunum cihazına bağlı insanların öldüğünü açıklamasının tarafsızlık ilkesine aykırı yayın olduğu gerekçesiyle Halk TV’ye yüzde 3 para cezası uyguladı.

RTÜK, TELE1’e Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın 18 Dakika programında AKP’nin faşizan bir parti olduğu ifadesi ve kadın yürüyüşü yasağının eleştirilmesi nedeniyle de yüzde 3 para cezası verdi.

Orta Sayfa programında dere yatağındaki yapılaşmanın ve yurtdışından alınan ödeneklere karşın ıslah çalışması yapmayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin eleştirilmesini küçük düşürme sayan RTÜK; FOX TV’ye benzer şekilde yüzde 3 para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK ayrıca Show TV’ye de Kızılcık Şerbeti dizisindeki kadına yönelik şiddet sahnelerini gerekçe göstererek yüzde 5 para cezası ve 5 kez de program durdurma cezası verdi.

Dizi, sosyal medyada “İslamî değerleri aşağıladığı” ve “çocuklara kötü örnek olduğu” gibi gerekçelerle hedef gösterilmişti.

RTÜK’ün 2022 karnesi

RTÜK, 2022’de Halk TV, TELE 1, KRT TV, Fox TV ve Flash TV’ye toplam 17 milyon 335 bin lira tutarında 54 kez cezai yaptırım uyguladı. Üst Kurul; TGRT, Beyaz TV ve ATV’ye de toplam 1 milyon 674 bin lira tutarında 4 ceza verdi.

RTÜK, 2022’de Halk TV’ye 23, TELE 1’e 16, KRT TV’ye 6, Fox TV’ye 4, Flash TV’ye 4 defa olmak üzere toplam 54; TGRT’ye 2, Beyaz TV’ye 1, ATV’ye 1 defa ceza verdi.  A Haber, Ülke TV, Kanal 7, TV Net ve TV 24’e ise cezai yaptırım uygulamadı.

(Kaynak: Bianet)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir