Rize: Çamlık Yaylası

Çamlık Yaylası; Rize’nin Fındıklı İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Araçla gidilebilecek en yakın nokta, Artvin’in Arhavi İlçesi’nden Çifteköprü yönüne doğru, Yurt Yaylaya ulaşmaktır. Çamlık Yaylasına yurt yayladan yaklaşık 2 km’lik eğimli bir yürüyüş ile varılır.

Çamlık Yaylası Fındıklı ilçe merkezine 46 kilometre uzaklıktadır. 2100metre yükseklikteki yayla Çağlayan Deresi’nin kıyısındadır. Eski Türk inanışına göre kutsal bir dağ olan 3334 metrelik Marsis dağı’nın eteklerine kurulmuştur. Fındıklı-Gürcüdüzü-salik- van- Yusufeli eski göç yolu üzerinde bulunan yayla önemli bir durak ve dinlenme mekânıymış bir zamanlar.

Yeni yol yapımı nedeniyle eski göç yolunun bir kısmı tahrip olmuş olsa da Çamlık- Çatak arasındaki 6 kilometrelik patika halen durmaktadır.

Mükemmel bir manzaraya sahip olan Çamlık Yaylası’nda herhangi bir işletme bulunmamakta. Yaylaya gitmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekmektedir.  Hayvancılıkla uğraşan yöre halkı, oldukça sıcak ve samimidir. Size her türlü yardımda bulunacağından şüpheniz olmasın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir