Rıza Çalımbay: Takım Gittikçe Zayıflıyor

Alanyaspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Oynamayan oyuncular oynasaydı, kadro dışında bulunan oyuncular işlerine bakıp kadroda olsaydı bambaşka olabilirdi. Tam hazır olmayan oyuncuları oynatıyoruz. Takım gittikçe zayıflıyor” dedi.

Haber Merkezi / Süper Lig’in 17. hafta karşılaşmasında Beşiktaş ile Alanyaspor, Dolmabahçe’de karşı karşıya geldi. Hakem Ümit Öztürk’ün yönettiği karşılaşmadan Alanyaspor 3-1 galip ayrıldı.

Alanyaspor’a galibiyeti getiren golleri, 38. dakikada Yusuf Özdemir, 87. dakikada Janvier, 90. dakikada Carlos Eduardo kaydederken, Beşiktaş’ın tek golünü ise 9. dakikada Omar Colley kaydetti. Alanyaspor, bu galibiyet ile puanını 17’ye yükseltirken, Beşiktaş 26 puanda kaldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Çalımbay’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Bugün maçı kendi kendimize verdik. Bariz hatalar yaptık. Yılların profesyonel oyuncuları bunlar. Bu kadar duyarsız olunmaz. Oyuncuların daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bireysel hatalarla maçı kaybettik. Bu kadar bariz hatalar yapılmasına inanamıyorum.

Takım reaksiyon gösteriyor. Golü bulduk. Oyunun hakimi bizdik, topun kontrolü bizdeydi. Bu kadar hata yaparsan hangi takımla oynarsan oyna kaybedersin.

Oynamayan oyuncular oynasaydı, kadro dışında bulunan oyuncular işlerine bakıp kadroda olsaydı bambaşka olabilirdi. Gedson’un sakatlığı o kadar önemli değildi, oynayabilirdi. Tam hazır olmayan oyuncuları oynatıyoruz. Takım gittikçe zayıflıyor.”

“Bir sonraki maçta umuyorum daha iyi olacağız”

Omar Colley: Taraftarlarımız bunu hak etmiyor, bu kabul edilebilir değil. Bu durumu anlatacak kelime bulamıyorum. Maçın genelini kontrol ettik. Ancak rakibe üç fırsat verdik ve rakip bunu değerlendirdi. Kariyerimin en acı yenilgilerinden biri. Taraftarlarımızdan, buraya gelen herkesten özür diliyorum. Bir sonraki maçta umuyorum daha iyi olacağız.

Semih Kılıçsoy: Çok üzgünüz. Bugün biz de böyle bir sonuç beklemiyorduk. Olmadı, taraftarlarımızdan özür dileriz. Daha çok çalışıp daha iyi olmak zorundayız. Biz gençler elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve forma şansı bekliyoruz. İnşallah daha iyi olacağız.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir