Pesto Soslu Parmesanlı Cips, Malzemeleri, Hazırlanışı

Pesto Soslu Parmesanlı Cips, lezzetli atıştırmalıklar arıyorsanız denemek için kolay ve lezzetli bir tarif. Normal cipsler yemekten sıkıldıysanız bu cipsleri mutlaka yapmalısınız. Pesto sosu, makarna, salata ve atıştırmalık yiyecekler için harika bir sostur.

Haber Merkezi / Pesto sosunu sıfırdan yaptık ama önceden hazırlanmış pesto sosu da kullanabilirsiniz. Bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

Hazırlanışı;

Bademleri orta ateşte bir tavada kavurun ve kenarda bekletin. Bademler soğuduktan sonra fesleğeni, 1/2 su bardağı parmesanı, limon suyunu, sarımsağı ve tuzu karıştırın. Karıştırırken, zeytinyağını yavaş yavaş eklemeye devam edin ve kalın bir sos oluşturun.

Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Bir kapta 2 su bardağı parmesan peynirini, az önce hazırlamış olduğunuz pesto sosunu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Karışımı kaşıkla yağlanmış muffin kalıbına yayın.

Karışımı 8 dakika ya da peyniriniz eriyene ve kenarları gevrekleşmeye başlayana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaları için bir kenarda bekletin ve yemeye hazır hale getirin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir