Paralimpik Yüzme Milli Takımı’ndan İtalya’da büyük başarı

Paralimpik Yüzme Milli Takımı, Dünya Serisi İtalya etabının ilk günü dün 8 madalya kazanan milli takım, bugün elde ettiği 6 madalyanın ardından organizasyonu 5’i altın, 7’si gümüş, 2’si bronz 14 madalyayla tamamladı.

Haber Merkezi / İtalya’nın Udine kentindeki Lignano Sabbiadoro’da düzenlenen Paralimpik Yüzme Dünya Serisi, bugün yapılan yarışların ardından sona erdi.

Milli yüzücüler Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk, bu kez 50 metre kelebek kadınlar kategorisinde kürsüye birlikte çıktı. Final yarışında İtalyan Giulia Terzi’nin ardından ikinci olan Sevilay Öztürk 46.58’lik derecesiyle gümüş, üçüncü olan Sümeyye Boyacı ise 49.50’lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

Milliler bu sonuçları gençler kategorisinde de değerlendirildi ve bu kategoride iki sporcu olan Sevilay altın, Sümeyye ise gümüş madalya elde etmiş oldu.

Koral Berkin Kutlu, 50 metre serbest stil gençler kategorisinde 38.75’lik derecesiyle gümüş madalyaya ulaştı. Öte yandan Berkin, 50 metre kelebek kategorisinde tek sporcu olarak yüzdüğü müsabakadan 41.05’lik derecesiyle altın madalya kazanarak ayrıldı.

Seride daha önce 8 madalya kazanan Milli Takım, bugün elde ettiği 6 madalyanın ardından organizasyonu 5 altın, 7 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 14 madalyayla tamamladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir