Pakistan’da Mühimmat Deposunda Patlama: 13 Ölü, 50 Yaralı

Pakistan’ın kuzeybatısında yer alan Svat’a bağlı Kabal kasabasındaki terörle mücadele mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 13 kişi hayatını kaybetti. Patlamada 50’den fazla kişi de yaralandı.

Haber Merkezi / İl Emniyet Müdürü Akhtar Hayat, patlamaların olduğu yerin, 2009’da düzenlenen askeri operasyondan önce İslamcı militanların kontrolü altında olduğunu söyledi.

Patlamalarla ilgili soruşturmanın her yönüyle yürütüldüğünü belirten Akhtar Hayat, patlamalarda hayatını kaybedenlerin çoğunun terörle mücadele polisi olduğunu, binanın önünden geçen bir kadın ve çocuğunun da hayatını kaybettiğini söyledi. 

Terörle mücadele biriminin bölge şefi Sohail Khalid’de yaptığı açıklamada, patlamaların bir intihar saldırısı veya terör eylemi gibi görünmediğini söyledi.

Sohail Khalid, açıklamasının devamında, “Çok miktarda silah bulunan bir depomuz var… Bazı dikkatsizliklerden dolayı bir patlama olmuş olabileceğine inanıyoruz.. Bu konuda tüm seçenekleri değerlendiriyoruz” dedi.

Bu arada bölge hastanesinde görev yapan doktorlar, çok sayıda kişinin tedavi altına alındığını ve bazılarının durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Öte yandan yetkililer, patlamanın kısa devreden kaynaklandığına inanıyor. Bir polis yetkilisi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dışarıdan saldırı yapıldığına dair şu ana kadar herhangi bir kanıt bulunamadığını söyledi.

Ayrılıkçı örgütlerin güçlü olduğu Swat Vadisi’nde önemli ölçüde polis ve terörle mücadele güçleri bulunuyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir