Pakistan’da Bombalı Saldırı: 5 Ölü, 22 Yaralı

Pakistan’ın başkenti İslamabad’ın yaklaşık 350 kilometre güneybatısındaki Dera İsmail Han’da polis devriyesini hedef alan bombalı saldırıda en az beş kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 21 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Haber Merkezi / Polis yetkilisi Muhammed Adnan, bombanın Dera İsmail Han kentinde bisiklete yerleştirilen bombanın bir polis devriyesinin yakınında patlatıldığını söyledi.

Pakistan Başbakanı Anvarul Hak Kakar, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini iletti. Kakar, “Kolluk kuvvetlerinin fedakarlıkları sayesinde teröristlerin kötü niyetlerini boşa çıkarıyoruz” diye ekledi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, geçen yılın kasım ayında ateşkesini sona erdiren Tehrik-i Taliban Pakistan (Pakistan Taliban Hareketi, TTP) sık sık güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenliyor.

Örgüt, geçtiğimiz temmuz ayında, Belucistan’ın Zhob ve Sui bölgesinde düzenledikleri saldırıda Pakistan Ordusuna bağlı 12 askeri öldürmüştü.

Pakistan’ın güneybatısında yer alan Belucistan, ülkenin en büyük eyaleti. Batıdan İran, kuzey ve kuzeybatıdan Afganistan, kuzeydoğudan Hayber Pahtunhva, doğudan Pencab ve Sind eyaletleri ile çevrilidir. Güneyde Umman Denizine 1062 kilometrelik kıyısı vardır. Eyalet bugünkü sınırlarıyla 1 Temmuz 1970’te oluşturulmuştur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir