Pakistan Havayolları İflas Etti

Ekonomik krizle karşı karşıya olan Pakistan’da sorunlar daha da derinleşiyor. Son olarak Pakistan Havayolları’na (PIA) ait beş Boeing-777 uçağı, yeterli bakım yapılamadığı için servis dışı bırakıldı.

Haber Merkezi / Arya News’in haberinde, Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait toplam 12 uçaktan yalnızca yedisinin şu anda çalışır durumda olduğu iddia edildi. Haberde, Pakistan Havayolları’nın uçak bakımı için 60 milyon dolara ihtiyacı olduğu öne sürüldü.

Öte yandan Şehbaz Şerif’in yerine Pakistan’ın Geçici Başbakanı olarak görev Anwaar ul Haq Kakar, Havacılık Bakanına, havayollarının özelleştirilmesi sürecini hızlandırması talimatını verdi.

İslamabad’da konuyla ilgili inceleme toplantısına başkanlık eden ve burada açıklamada bulunan geçici Başbakan Kakar, tüm paydaşların Pakistan Uluslararası Havayolları’nın standartlarına uygun şekilde özelleştirilmesi sürecini hızlandırması gerektiğini söyledi.

Pakistan ekonomisi neden zor durumda?

Pakistan’ın ekonomisi, ülkenin üçte birini sular altında bırakan ve büyümesini sekteye uğratan sel felaketlerinden ve siyasi belirsizlikten sonra iyice kötüleşti. Enflasyon oranlarının yüksek seyretmesi nedeniyle ülke, en kötü mali krizlerinden biriyle karşı kaldı.

Ekonomi, kısmen devam eden siyasi kriz nedeniyle çöküş halindeydi; bu da Pakistan’ın para birimi rupinin değerinin önemli ölçüde düşmesine ve enflasyonun son yılların en yüksek seviyelerine ulaşmasına neden oldu. Son zamanlarda yaşanan yıkıcı seller ve tüm dünyayı etkileyen enerji krizi, Pakistan’daki ekonomik krizi daha da derinleştirdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir