Özbek’ten Süper Kupa Açıklaması: Türkiye’de Oynanması Yönünde Karar Aldık

Basına kapalı divan kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan TFF tarafından 29 Aralık’ta Suudi Arabistan’ta oynanacağı duyurulan Süper kupa maçı için, “Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu görüşü, bu kupanın Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’de oynanmasının daha doğru olacağı. Kupayı da Cumhurbaşkanı’nın elinden almak istiyoruz diye bir görüş çıktı” ifadesini kullandı.

Fenerbahçe de dün düzenlediği Yüksek Divan Kurulu’nda, Süper Kupa Finali’nin Türkiye’de oynanması için önerge verilmişti.

Önergede, “Cumhuriyet’in 100. yılında Süper Kupa Finali’nin, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı bir ülkede oynanması, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu Fenerbahçe’nin tarihine, şan ve şerefine bağdaşmayacağından, finalin Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ya da Samsun 19 Mayıs Stadı’nda oynanmasının kabulünün Yüksek Divan Kurulunun oylarına sunulmasını teklif ederiz” ifadeleri yer almış ve yapılan oylama sonucunda önerge oybirliğiyle kabul edilmişti.

2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak final karşılaşması Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda saat 20.45’te başlayacak.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un açıklamalarını da değerlendiren Galatasaray Başkanı Özbek, şu ifadeleri kullandı: “Dünkü divan kurulunun bilgilerini sonradan aldım. Hayretler içindeyim. Böyle mesuliyet sahibi olan kulüp başkanı, biz büyük bir mesuliyet taşıyoruz. 25-30 milyon taraftar bizim ağzımıza bakıyor. Ne gerek var böyle konuşmaya? Şu toplumu germeyelim diye maksimum çaba sarf ediyoruz.

Peşine takalım, fotoğrafını çeksin… Türkiye’nin bu gerilime ihtiyacı yok. Fenerbahçe ve Galatasaray dediğiniz zaman Türkiye’nin yüzde 70’ini kapsayan taraftar kitlesi var. Niye böyle bir açıklama? Galatasaray, her zaman gündemlerinin birinci maddesi. Futbolla ilgili bizim ortaya getirmek istediğimiz şey, güzel ve adaletli bir futbol iklimi ortaya getirelim. Niye böyle bir açıklamalar, İnsanların fotoğraflarını çekin, tokatlayın…

Fenerbahçe başkanına bir tavsiyem var; Bunları yapmayın. Çünkü şu algıya geliyorum yavaş yavaş; Türkiye, hep bölünmeye çalışılmıştır. PKK, FETÖ, Türkiye’yi bölmeye çalışmadı mı? Yapılan açıklamalar da bu bölünmeye getirecek açıklamalar değil mi? Onlar bile bölememişken, sen neden böyle davranıyorsun. Burada sayın Selim Soydan’ın açıklaması akla geliyor. Bu sefer bu algıya geliyorum ben. Niye? Hiç boşuna uğraşmasınlar, biz hep itidalden yana olacağız.”

Ne olmuştu?

Mehmet Büyükekşi, son şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Süper Kupa maçı neden Suudi Arabistan’da oynanacak’ diyorlar.

Biz önce kulüplerimizle konuştuk, istiyoruz dediler. Biz de bunun üzerine Suudi Arabistan ile görüşmelere başladık. Şu anda Suudi Arabistan’da maç yapmak sadece ekonomik değil imaj olarak da çok değerli. Neymar, Ronaldo ve birçok dünya yıldızı Suudi Arabistan’da oynuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bu süreci kulüplerle beraber yürüttüklerini söyleyen Büyükekşi, “Suudi Arabistan, İtalyanlar ve İspanyollar ile 5 yıllık anlaşma yapmış. Hakemimiz Halil Umut Meler de Suudi Arabistan’da maç yönetti. Suudi Arabistan 2034 FIFA Dünya Kupası’na aday oldu. Yüzde 90 da alacaklar. Biz de desteğimizi açıkladık. Biz Süper Kupa’yı Almanya’da yapmak istedik.

Almanya, güvenlik gerekçesiyle iki Türk takımının maç yapmasına izin vermedi. İngiltere’de yapalım dedik. Aynı durum… Hiçbir Avrupa ülkesi izin vermiyor. Azerbaycan, ‘Gelin biz de yapın’ diyor ancak orada da para yok. Suudi Arabistan 120 milyon dolar gibi paralar ödeyerek dünya yıldızlarını ülkesine transfer ediyor. Süper Kupa’yı Suudi Arabistan’da düzenlememiz Türk futbolunun marka değeri için faydalı olacak” demişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir