Olimpiyat Madalyalı Sporcu, Yıllarca Antrenörünün Cinsel Tacizine Uğradığını Açıkladı

İki Olimpiyat madalyası bulunan Alman dalgıç Jan Hempel, bir belgesel programı için yaptığı açıklamada, 11 yaşından beri antrenörü Werner Langer tarafından cinsel istismara uğradığını söyledi. 

Haber Merkezi / Jan Hempel, Alman yayın kuruluşu ARD  tarafından yayınlanan “Alman Yüzmede Cinsel İstismar” başlıklı belgesel programı için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hempel, belgesel için yaptığı açıklamada, 2001 yılında hayatını kaybeden antrenörü Werner Langer tarafından 11 yaşından itibaren 14 yıl boyunca cinsel istismara uğradığını söyledi.

Belgeselin yayınlanmasının ardından DPA Haber Ajansı’na konuşan Hempel, bu durumu neden daha önce açıklamadığına ilişkin ise, Alman Yüzme Federasyonu’nun kendisine, açıklaması durumunda kariyerinin tehlikeye gireceği uyarısında bulunduğunu belirtti ve ekledi: Hedefleri olan bir seviyedeydim ve onlara ulaşmak istedim.

21 Ağustos 1971 doğumlu Jan Hempel 1988, 1992, 1996 ve 2000 Olimpiyatları’nda yarıştı. 1996’da Atlanta’da bireysel 10 metre platformunda gümüş madalya, Sidney 2000’de erkekler 10 metre senkronize platformunda Heiko Meyer ile birlikte bronz madalya kazandı.

Werner Langer, 1997 yılında başka bir sporcunun şikayeti üzerine işten çıkarıldı. Langer, hakkında alınan kararın cinsel taciz suçlamasıyla değil, geçmişte DDR Devlet Güvenlik Bakanlığı için çalıştığı şüphesiyle ilgili olduğu öne sürüldü. Kararın ardından Avusturya Yüzme Federasyonu için çalışan Langer, 2001 yılında intihar etti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir