Okan Buruk’tan ‘Kopenhag’ Açıklaması: Çok Değerli Maça Çıkıyoruz

Adana Demirspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacakları Kopenhag maçına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Benim ve Galatasaray için çok değerli maça çıkıyoruz. Maddi ve manevi çok değerli bir maç” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Şampiyonlar Ligi’ne devam etmek istiyoruz. İyi oyunculara sahip iyi bir takımız. Grup maçlarında çok iyi oynadık. Bu oyunları son 16’ya kalırsak da ortaya koyabileceğimizi düşünüyoruz. Takımıma inancım çok yüksek. Şampiyonlar Ligi’nde devam edebilirsek  Bayern Münih ve Manchester United’a karşı oynadığımız futbol ileriye dönük bize ümit veriyor. Bu da son 16’ya kalıp orada devam etme isteğimizi artırıyor. Bunun için hazırlanacağız.”

Süper Lig’in 15. hafta karşılaşmasında Galatasaray ile Adana Demirspor, Ali Sami Yen’de karşı karşıya geldi. Hakem Abdulkadir Bitigen’in yönettiği karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan Galatasaray, Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi öncesi maç fazlasıyla liderliğe çıktı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri, 22. dakikada Boey, 29. dakikada Kerem Aktürkoğlu, 90+5. dakikada Icardi atarken, Adana Demirspor’un tek golünü ise 45+4. dakikada Niang kaydetti. Galatasaray, bu galibiyetle puanını 40’a yükseltirken, Adana Demirspor’un ise 23 puanda kaldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Okan Buruk’un açıklamaları şu şekilde:

“Maçı çok iyi yönettik. Top bizdeydi. Rakibe fazla pozisyon vermeden 2-0’lık skor yakaladık. İlk yarının sonuna kadar net pozisyon vermedik. Baskımız devam etti. Rakip sahda oynadık. Penaltıyı değerlendirirken kuralı öğrenebilirsek ona göre daha iyi anlayacağız. Bir sürü farklı statta farklı kararlar veriliyor. Ben saygı duyuyorum. Pozisyona penaltı verilebilir. Top eline çarpıyor. Bu, hakemin değerlendirmesi. Böyle bir pozisyona penaltı veriliyorsa bütün pozisyonların hepsine penaltı verilmesi gerekiyor.

İkinci yarıya baktığımızda yine çok fazla gol pozisyonuna girdik. Fırsat çok fazla geldi. Rakip ceza sahasına çok girdik ve girdiğimiz net pozisyonları kaçırdık. Bu bölümde rakibin de pozisyonları vardı. 2-2’yi bulabilirlerdi. Çok daha erken üçüncü golü atmamız lazımdı. Çok geç attık. 3-1’lik galibiyet önemliydi. Hem liderlik koltuğuna oturuyoruz hem de kazanma serimizi üç maça çıkarttık. İç sahadaki serimiz devam ediyor. Copenhagen maçı öncesi bizim için moral oldu.

Burayı sakatlıksız atlattık. Kazandığımız ve taraftarımıza zevk verdiğimiz bir maç oldu. Bu da benim için çok önemli ve değerli. Burada ve televizyon başındaki seyircilerimize pozisyonu bol ve baskılı bir maç seyrettirdik. Değerli bir galibiyet aldık. Adana Demirspor çok etkili bir takım. Maçın bazı bölümlerinde etkili hücumlar gerçekleştirdiler. Kazandığımız için çok mutluyuz.

“Şampiyonlar Ligi’ne devam etmek istiyoruz”

Benim ve Galatasaray için çok değerli maça çıkıyoruz. Maddi ve manevi çok değerli bir maç. Şampiyonlar Ligi’ne devam etmek istiyoruz. İyi oyunculara sahip iyi bir takımız. Grup maçlarında çok iyi oynadık. Bu oyunları son 16’ya kalırsak da ortaya koyabileceğimizi düşünüyoruz. Takımıma inancım çok yüksek. Şampiyonlar Ligi’nde devam edebilirsek  Bayern Münih ve Manchester United’a karşı oynadığımız futbol ileriye dönük bize ümit veriyor. Bu da son 16’ya kalıp orada devam etme isteğimizi artırıyor.

Bunun için hazırlanacağız. Bu heyecanı yaşıyoruz. Avrupa’dan birçok vatandaşımız stada gelerek yanımızda olacak. Bunu biliyoruz. Ekran başında da birçok insan bizi destekleyecek. İnşallah Türk futbolu için önemli bir gece olur. Asıl hedefimiz son 16’ya kalmak. İkinci hedef Avrupa Ligi. Şu anda aklımızda olan bir şey değil. Asıl hedefimiz Şampiyonlar Ligi.

Davinson Sanchez düz koşulara başladı. Topla da oynadı. Her şey yolunda giderse pazar günü bizimle antrenman yapmasını düşünüyoruz. Ondan sonra karar vereceğiz. Hakim için de aynı şekilde. 1-2 gün sonra takımla deneyecek. Pazar bizim için önemli. Pazartesi son antrenmanımızı yapacağız. Salı da maç var. Pazar günü oyuncularımızın ne durumda olduğuna bakarak karar vereceğiz. Onlar oynamak istiyor. Biz de oynatmak istiyoruz. En önemlisi sağlıklı şekilde oynamaları. Bunu da pazar günü net bir şekilde göreceğiz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir