Okan Buruk: Kazanmamız Gerekiyordu, Kazandık

Gaziantep FK karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Günün sonunda burada kazanmamız gerekiyordu ve kazandık” dedi.

Haber Merkezi /Süper Lig’in 23. hafta karşılaşmasında Galatasaray ile Gaziantep FK, Ali Sami Yen’de karşı karşıya geldi. Hakem Arda Kardeşler’in yönettiği karşılaşmadan Galatasaray, 2-1 galip ayrıldı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri, 72. dakikada Zaha ve 89. dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti. Gaziantep FK’nin tek golünü ise 29. dakikasında Arda Kızıldağ attı. Galatasaray, bu galibiyet ile puanını 60’a yükseltti, Gaziantep FK ise 23 puanla 17. sırada kaldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Okan Buruk’un açıklamaları şöyle:

“Galatasaray olarak kendi sahamızda oynuyorsak kazanmak zorundayız. Kazanmak için çok çaba sarf ediyoruz. Bugün de kazanmak için maçın başından sonuna kadar çok çaba sarf ettik. O yüzden mutluyum. Oyuncularıma, seyircimize teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir destek verdiler.

Tüm camia olarak bu rekorları kırıyoruz. Asıl hedef rekorları kırmak değil şampiyon olmak. Onun için bu maçları kazanıyoruz. Bugün şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldık. Son dakikaya kadar çabamız, oyun içindeki hakimiyetimizle bu maçlar şampiyonluğu getirebilecek maçlar.

Hep daha iyi olmaya çalışıyoruz. İstanbulspor maçının tersine çok pozisyon yarattık. Galatasaray tarihinin en çok ceza sahasına girdiği maçtı bir yandan. Bu da bizim için çok önemliydi. Top direklerden bir türlü içeri girmedi. Ofsayt olan golümüz vardı. Hem Barış hem  Zaha iki tane güzel gol attılar. Başlayan ve devam eden tüm oyuncularım büyük emek sarf ettiler. Burada hepsine teşekkür etmek istiyorum. Kazanmak için açlar, istiyorlar.

Transfer döneminde eksikleri kapatmak istiyoruz. Saha içinde bir çok oyuncumuzun yerini bu yüzden değiştirebiliyoruz. Çok fazla yaptık. Günün sonunda burada kazanmamız gerekiyordu ve kazandık. Bunun büyük Galatasaray taraftarına hediye ediyorum.

İlk yarı bazı pozisyonlarda erken kararlar verdik. Son topları daha iyi kullansak bunun yüzde 40 üstünde istatistikler ortaya çıkabilirdi. Hep oyunu rakip sahada oynadık. 1-0 sonrası korktuğumuz anlar oldu.

Rakip geçişleri bekliyor. Markovic ile hızlı çıkabiliyorlardı. Atamadılar. Bir iki tane biz kapattık. Dominant bir oyunumuz vardı. Riskleri aldık. İyi bir oyunla güzel bir galibiyet aldık. Bugün maçın sonunda kazansak da iyi bir oyun ortaya koyduk. Allah da bize devamında sonucu verdi.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir