Okan Buruk: Kazanmamız Gereken Bir Maçtı

Pendikspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Daha erken gol bulmalıydık. Gol attıktan sonra da rakibimiz üstümüzde çok baskı kuramadı. Top yine bizde kaldı. İkinci golü bulduktan sonra bence orada maç bitti” dedi.

Haber Merkezi / Süper Lig’in 14. hafta maçında Pendikspor ve Galatasaray, Pendik Stadı’nda karşı karşıya geldi. Hakem Volkan Bayarslan’ın yönettiği karşılaşmadan Galatasaray, 2-0 galip ayrıldı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 70. dakikada Cedric Bakambu ve 82’de Hakim Ziyech kaydetti. Puanını 37’ye çıkaran Galatasaray, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele eden Pendikspor ise 13 puanda kaldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamada bulundu. Okan Buruk’un açıklamaları şu şekilde:

“Bire bir beklediğimiz gibi bir oyun ortaya çıktı. İlk yarıda rakibin kapanıp bekleyeceğini, tüm takım olarak savunma yapacağını bekliyordum. Geçişten pozisyon bulmaya çalışacaklardı. Bu çok netti. Bunun için maç öncesi takıma hücumda verdiğim taktiklerin hiçbirisini sahaya yansıtamadık. İlk yarı şut atamamamızın sebebi yanlış tercihlerdi. 5 kişinin arasına ortalar yaptık. Savunma oyuncularımızın, stoperlerimizin oyna daha çok girmesini istedik. Oyunu çok yavaş oynadık. Bu kadar yavaş oluna iş bireysel yeteneklere kalıyor.

İkinci yarıda Barış kanadı çok aktif kullandı. Lucas’ı biraz daha arkada kullandık. Barış da savunma geçişleri çok doğru yaptı. Oynadığı bölgede çok iyi performans sergiledi. Dries’in girmesi biraz daha hareket getirdi. Bakambu da aynı şekilde. Kanatlardan içeriye bekleri daha çok götürerek oynadık. Gol bulacağımız belli oldu ama nasıl bulacağımızı bilmiyordum. Dönen top sonrası Bakambu, sonrasında Hakim’in uzaktan attığı bir golle kazandık.

Kadro olarak stoper bölgesinde kısıtlıydık. Kerem’i o bölgede kullandık. Kerem de bence çok iyi bir performans verdi. Hem topa sahip oldu hem de pasla öne çıktı. Savunma yönünü de doğru oynadı. Victor da maçın geleninde iyi olan oyunculardan biriydi. Uzun süredir oynamamasına rağmen bence iyi performans sergiledi. Kazanmamız gereken bir maçtı. Daha erken gol bulmalıydık. Gol attıktan sonra da rakibimiz üstümüzde çok baskı kuramadı. Top yine bizde kaldı. İkinci golü bulduktan sonra bence orada maç bitti.

Hedefimiz Davinson’un Copenhagen maçında oynaması. Oraya yetiştireceğimizi düşünüyoruz. Adana Demirspor maçında ne olur bakacağız. Asıl hedefimiz Copenhagen maçında oynaması. Abdülkerim’in ve Zaha’nın birkaç güne toparlayıp sahada olmasını bekliyoruz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir