Okan Buruk: Kazanmamız Gereken Bir Maçtı

Beşiktaş karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Bütün maçlara kazanmak için çıkıyoruz. İçeride de dışarıda da oyunumuzdan ödün vermiyoruz. Takımım bazen iyi maçlara daha iyi hazırlanıyor. Bazen de rakibimize göre oyun hızını ver kuvvetini zaman zaman azalttığı bölümler oluyor” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Hoca olarak hepsine en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyorum. Oyun olarak bize karşı açık oynamaya çalışan takımlara karşı daha iyiyiz. Bu statta Galatasaray’ın ilk galibiyeti. Hayırlı olsun diyelim. Bundan sonra nicelerini istiyoruz. Şampiyonluk yolunda kazanmamız gereken bir maçtı. Liderliği geri aldık. Yolumuza devam ediyoruz. Önümüzde 10 maç var. Bu 10 maçı kazanarak ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz.”

Süper Lig’in 28. hafta karşılaşmasında Beşiktaş ile Galatasaray, İnönü Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Halil Umut Meler’in yönettiği karşılaşmadan Galatasaray, 1-0 galip ayrılarak ligde liderliğini sürdürdü. Galatasaray’a galibiyeti getiren golü 2. dakikada Al-Musrati (KK) kaydetti. Galatasaray, bu galibiyetle puanını 75’e çıkardı. Beşiktaş ise haftayı 46 puanla kapattı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Okan Buruk’un açıklamaları şöyle:

“Bu maça hazırlanmak çok zor. Son 6 günde üçüncü maçımızdı. 10 günde ise dördüncü maçımızı oynadık. Yorgun ve eksik bir Galatasaray vardı. Bence bütün oyuncularım kendi verebileceklerinin en fazlasını vermeye çalıştılar. Bu maça çok odaklandılar. Dün de akşam bir toplantı yaptık ve yemek yedik. Orada birliğimizi ve inancımızı pekiştirdik. Taraftara her zaman borcumuz var. Burada çalışarak hak ettiğimiz şeylerin karşılığını vermek zorundayız. Oyuncularım bunu bugün en iyi şekilde verdi. Onlara teşekkür etmek istiyorum. İyi konsantre oldular. Oyunun büyük bir bölümünü yönettik. 1-0’ı erken yakaladık. Devamında gol atma şanslarımız olabilirdi. İyi sonlandırsak ikinci yarı da önemli pozisyonlar yakaladık.

Rakibimizin ikinci yarıda hamleleri oldu. Hem dizilişi hem de oyuncu profili olarak daha ofansif bir çizgiye geçtiler. Çok net pozisyonlar vermedik. Doğru tercihlerle rakip kaleye gittik. Doğru tercihler yapabilsek ikinci golü atıp maçı bitirebilirdik. Gol yemeden kazanmak önemliydi. Beşiktaş deplasmanı çok zor. Muhteşem bir taraftarı var. Bu atmosferde oynamak çok zor. Benim oyuncularım bu tür atmosferde oynamayı daha çok seviyorlar. Oyuncularıma ve buraya gelen, bizi destekleyen muhteşem Galatasaray taraftarına da teşekkür etmek istiyorum. Her zaman sesleri geldi. Burada olduklarını bize hissettirdiler.

“Yolumuza devam ediyoruz”

Bütün maçlara kazanmak için çıkıyoruz. İçeride de dışarıda da oyunumuzdan ödün vermiyoruz. Takımım bazen iyi maçlara daha iyi hazırlanıyor. Bazen de rakibimize göre oyun hızını ver kuvvetini zaman zaman azalttığı bölümler oluyor. Hoca olarak hepsine en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyorum. Oyun olarak bize karşı açık oynamaya çalışan takımlara karşı daha iyiyiz. Bu statta Galatasaray’ın ilk galibiyeti. Hayırlı olsun diyelim. Bundan sonra nicelerini istiyoruz. Şampiyonluk yolunda kazanmamız gereken bir maçtı. Liderliği geri aldık. Yolumuza devam ediyoruz. Önümüzde 10 maç var. Bu 10 maçı kazanarak ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz.

Her takım önemli. Her oynadığımız maç çok zor olacak. Bunu biliyoruz. Oyuncularımla birlikte inanıp daha iyisini yapacağız. Tek maç haftalarına düştük. Bu bir avantaj. Artık tek maça hazırlanacağız. 10 günde dört maç oynamıştık. ŞPu anda tek maç haftasına geçtik. Bir tek arada Süper Kupa var. Daha iyi adapte olacağız, daha iyi dinleneceğiz ve daha iyi hazırlanacağız. Kadromuz da tamamlandığında daha da başarılı olacağımıza inanıyorum.

Bazı bölgelerde kısıtlıyız. Sağ bekte özellikle. Aurier inşallah en kısa zamanda dönerse o da bir opsiyon olacak. Icardi bugün yüzde yüzüyle oynamadı. Yine saha içinde takıma liderlik yaptı, oyun içinde kaldı. Arkadaşlarına pozisyon hazırlamaya çalıştı. Sahada olup mücadele vermeyi seçti. Bu da benim için değerli. İyi bir takım olduğumuzda daha iyi şeyler yapabileceğimizi biliyoruz. Burada da bütün oyunculara pay düşüyor. İşimiz zor. Büyük takımlarda kadro genişliği çok fazla. Bazen egolar çok fazla olabiliyor. Herkesi yönetmek bazen zor olabiliyor. Burada en önemli şey Galatasaray’ın başarısı. Burada Galatasaray’ın başarısı için her şey yapmamız gerekiyor. Son haftalara girdik. Her zaman daha fazlasını yapmalıyız.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir