Okan Buruk: Hedefimiz Kupayı Kazanmak

Bandırmaspor maçı sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Kazandığımız için sevinçliyiz. Bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Hedefimiz kupayı kazanmak” dedi.

Haber Merkezi / Türkiye Kupası Son 16 Turu karşılaşmasında Galatasaray ile Bandırmaspor, Ali Sami Yen’de karşı karşıya geldi. Hakem Muhammet Ali Meteoğlu’nun yönettiği karşılaşmadan 4-2 galip ayrılan Galatasaray, kupada adını çeyrek finale yazdırdı.

Galatasaray’a turu getiren golleri 26. dakikada Davinson Sanchez, 36. dakikada Halil Dervişoğlu, 40. dakikada Tete ve 90+5. dakikada Carlos Vinicius kaydetti. Bandırmaspor’un gollerini ise 45+3. dakikada Sergen Piçinciol, 77. dakikada ise Remi Mulumba attı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrası açıklamalarda bulundu. Okan Buruk’un açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Maça çok iyi başladık. Çok istekliydik. 3-0 sonrası konsantrasyon eksikliği olabiliyor. Karşımızda iyi bir takım vardı. İkinci yarı bize karşı daha iyi oynadılar. Daha çok pozisyon ürettiler. İkinci yarı, birinci yarıya göre çok daha az pozisyona girdik. Rakibimiz 3-2’yi bulunca daha iştahlı oynamaya başladı. Bizim için turu geçmek önemliydi. Bunun yanında birçok genç oyuncumuza yer verdik.

En zor dakikalarda Ali Yeşilyurt, Ali Turap, Efe ve Gökdeniz oyuna girdi. Benim için en büyük sevinçlerden biri genç oyuncularımıza yer vermemizdi. Onların oyunun en sert olduğu yerde oyuna girip doğru tepki verebilmeleri güzeldi. Kazandığımız için sevinçliyiz. Bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Hedefimiz kupayı kazanmak.

Genel olarak ilk yarı daha iyi şeyler yaptık. Daha basit oynamalıydık. Bazen en basiti en doğrusu oluyor. İlk yarı çok kötü tercihler yaptık. Belki iki gol daha fazla olabilirdi. Tete’nin pasında Carlos’un ilk golüyle tanışması sevindirici. Tete de iyi maçlarından birini oynadı. Oyun içinde daha basit oynasaydı iki asist daha yapabilirdi. Oyuncularımızı daha iyiye doğru yönlendireceğiz. Kazımcan çok erken yoruldu ve değiştirdik. Eyüp’ün alt adalelerinde ağrı vardı. Onu da erken çıkardık. Oynamayan oyuncular için maç yüksek tempoda geçtiğinde onların konsantrasyonunu artırıyor ama yorgunluklar da olabiliyor. Günün sonunda sevinçliyiz.

Transfere bakıyoruz. Cuma gününe kadar vaktimiz var. Şu an ne durumdayız bilmiyoruz. Sağ ve sol bekte seçeneğimiz çok fazla değildi. Sağ bek bölgesinde Avrupa’da önemli takımlarda ve liglerde oynamış Afrika Kupası’nda oynayan önemli bir oyuncuyla anlaştık. Turu geçtiler. Yarı finale kaldılar. O yüzden gelişi gecikecek. Sol bek için de çalışmalarımız sürüyor. Bu konu ile ilgili de kısa zamanda çözüme ulaşacağımızı düşünüyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir