Okan Buruk: Hedefimiz Gruptan Çıkmak

Bayern Münih karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hedefimiz gruptan çıkmak. Bu oyunu gösterdik. Grubun en iyi takıma karşı, bunu gösterdik. Bundan sonraki maçlarda da bunu göstereceğiz” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Kendi sahamızda Manchester United maçı var. İki tane de deplasmanımız var. Bu maçlarda da kazanmaya gideceğiz. Kopenhag ve Manchester United iki maç oynayacak. Bu maçların sonuçları da önemli. Hedefimiz gruptan çıkmak.”

Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü maçında Galatasaray ile Bayern Münih, Ali Sami Yen’de karşı karşıya geldi. İtalyan hakem Davide Massa’nın yönettiği karşılaşmadan Bayern Münih 3-1 galip ayrıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Okan Buruk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Belki uzun zamandır şut olarak değil, oyun olarak Bayern Münih’in ezildiğini kimse görmemiştir. İşin gerçeği sonuç. Futbolda sonlandırmak çok önemli. Rakibimizin özellikle ikinci yarı ikinci golü buluktan sonra oyunda daha çok olduğunu gördük. İlk yarı çok net bir şekilde üstündük. Taraftarımızın muhteşem bir desteği vardı. Onların desteğiyle bizim oyunumuz birleşti. Planımız buydu.

Önde yaptığımız baskılar, geri kazanmalarımız, top rakipteyken sahaya yayılımımız… Günümüzde olsak ilk yarı 5-6 gol bulabilirdik. Maçın genelinde Bayern Münih daha çok geçişleri kullandı. Çok hızlı oyuncuları var. Dünyada belki de en formda oyunculardan Coman ve Sane ile gibi oyuncuları var.

Önde geçişlerde çok etkili oldular. Maçın geneline baktığımızda kazanmayı çok hak ettiğimiz bir karşılaşmaydı. Günün sonunda punasız ayrıldık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Bayern Münih Şampiyonlar Ligi’nde favori ikinci takım gösteriliyor. Oyun olarak bence çok büyük üstünlük kurduk. Kötü kararlarla kaybettiğimiz pozisyonlar sonrası rakibe geçiş şansları verdik. Bu oyunu öne çıkarmak önemliydi.

Rakibimiz sonlandırmada bizden daha iyiydi. Daha net bir şekilde golleri attılar ve sonuç olarak 2-1’den sonra doğru cevap veremedik. Oyuna giren oyuncularım da moral bozukluğuyla girdi. Onların da çok etkisi olmadı. İkinci yarı Mertens girdikten sonra biraz hareketlenmiştik. Zaha’yı da sağ kanatta etkili şekilde kullandık. İkinci golden sonra istediğimiz oyunu oynayamadık. Genel olarak iyi işler yaptık. Kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı.

Üç gün arayla üst üste çok tempolu iki maç oynadık. Bugün önde yaptığımız baskı ve geriye yaptığımız şiddetli koşular vardı. Belli dakikadan sonra yorgunluk ortaya çıkıyor. Değişiklikleri de bu yüzden yaptık. Maalesef olmadı. Planımız, oyunumuz tuttu. İstediklerimizi yaptık ama 2-1 bize maçı kaybettiren gol oldu.

Hedefimiz gruptan çıkmak. Bu oyunu gösterdik. Grubun en iyi takıma karşı, bunu gösterdik. Bundan sonraki maçlarda da bunu göstereceğiz. Kendi sahamızda Manchester United maçı var. İki tane de deplasmanımız var. Bu maçlarda da kazanmaya gideceğiz. Kopenhag ve Manchester United iki maç oynayacak. Bu maçların sonuçları da önemli. Hedefimiz gruptan çıkmak.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir