Okan Buruk: Beklediğimiz Bir Oyun Oldu

Hatayspor karşılaşması sonrası konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Beklediğimiz bir oyun oldu. Hatayspor kendi sahasında bekleyip hücum geçişlerini deneyecek bir takımdı. Bütün maç böyle oldu. Başından beri kendi sahalarında beklediler” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Pozisyon yokken ilk golü yedik. İkinci gol de rakip ceza sahası üstünde bizim aksiyon yapacağımız, gol pozisyonu üreteceğimiz yerde kaptırdığımız bir top sonrası geldi. Taktik faulleri çok yaptılar. Maçın genelinde hakem kimseye çok kart göstermedi. Zaman zaman taktik fauller bizim açımızdan da denenebilirdi.”

Süper Lig’in 12. haftasında Hatayspor ile Galatasaray, Mersin’de karşı karşıya geldi. Hakem Bahattin Şimşek’in yönettiği karşılaşmadan Galatasaray 2-1 mağlup ayrıldı. Galatasaray, bu sonuçla ligdeki ilk mağlubiyetini yaşadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Beklediğimiz bir oyun oldu. Hatayspor kendi sahasında bekleyip hücum geçişlerini deneyecek bir takımdı. Bütün maç böyle oldu. Başından beri kendi sahalarında beklediler. Pozisyon yokken ilk golü yedik. İkinci gol de rakip ceza sahası üstünde bizim aksiyon yapacağımız, gol pozisyonu üreteceğimiz yerde kaptırdığımız bir top sonrası geldi. Taktik faulleri çok yaptılar. Maçın genelinde hakem kimseye çok kart göstermedi. Zaman zaman taktik fauller bizim açımızdan da denenebilirdi

Son 20 dakika rakip kendi yarı sahasına çekildi. Orada biraz daha üretken olabilirdik. Hücum hamleleri yaptık. Çok fazla hücumcuyla oynayıp pozisyon üretmeyi düşündük. Hatayspor’u kutlamak istiyorum. Oyun planlarına uygun oyuncuları vardı. Bunu kullandılar. Biz de kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık. Maçın sonuna kadar top bizdeydi. Kötü bir zemin vardı. Kaliteli, pas için uygun bir zemin yoktu.

Devre arasında oyunu daha hızlı oynamamız gerektiğini söylemiştim. İkinci yarıya başlangıcımız iyiydi. Daha çok üretebilirdik. Penaltı pozisyonları değerlendirilecektir. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Bundan sonraki maçlar için daha iyisini yapmaya çalışacağız. Zor bir deplasmandı. Kazanamadığımız için üzgünüz.

Programları yoğunlaştıranlar, fikstürü belirleyenler. Avrupa’da deplasmanda çok önemli bir maç oynuyoruz. Dördüncü gün de oynama şansımız vardı. Maç pazar gününe koyulabilirdi. Bunu bugüne kadar hiç konuşmadık. Bu şekilde bir maç daha var. Çok önemli maçlar oynuyoruz. Bunu kabul ediyoruz. Kadromuz, kalitemiz en iyisini yapabilecek şekilde. Milli arasına kazanarak girmek istiyorduk. Milli takım arasında milli takıma gitmeyen oyuncuların dinlenme şansı oluyor. Futbolun içersinde üç günde bir maç yapmak da var. Hep buna göre hazırlandık. İster istemez bir yorgunluk oluyor.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir