Oğan: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olabilecekken Neden Bakan Olayım?

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın bir adayı destekleme karşılığında yeni yönetimde üst düzey bir görev istediği ortaya çıktı. New York Times’a konuşan Oğan, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak varken neden bakan olayım ki?” dedi.

Oğan, hangi adayı destekleyeceği konusuna ise açıklık getirmedi. Yarışın ikinci turuna kalan adaylarla ilgili kişisel görüşlerini açıklayan Oğan, Erdoğan’ın çalışma ahlakına ‘hayran olduğunu’ belirtti ancak karar vermeden önce başkalarına yeterince danışmadığı için eleştirdi.

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ile Türkiye İttifakı Partisi’nden oluşan ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, The New York Times gazetesine konuştu.

Sinan Oğan’ın bir adayı destekleme karşılığında yeni yönetimde üst düzey bir görev istediği ortaya çıktı. Oğan, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak varken neden bakan olayım ki?” dedi.

Sinan Oğan, hangi adayı destekleyeceği konusuna ise açıklık getirmedi.

Yarışın ikinci turuna kalan adaylarla ilgili kişisel görüşlerini açıklayan Oğan, Erdoğan’ın çalışma ahlakına ‘hayran olduğunu’ belirtti ancak karar vermeden önce başkalarına yeterince danışmadığı için eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan kadar çalışkan olmadığını kaydeden Sinan Oğan, bununla birlikte CHP liderinin  geniş çapta başkalarının görüşlerini aldığını söyledi.

Oğan, olası bir destek talebi konusunda “Erdoğan ile görüştünüz mü?” sorusuna da doğrudan yanıt vermeyi tercih etmedi.

Seçimin ikinci turunda destek vereceği aday konusunda talep ettiği koşullara değinen Sinan Oğan, terörle bağlantılı olduğunu düşündüğü hiçbir siyasi partiyi istemediğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Erdoğan yüzde 49,52, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89, Oğan ise 5,17 oranında oy aldı. İkinci tura kalan seçimler için Sinan Oğan’ın desteği ‘anahtar konumunda’ görülüyor.

Sinan Oğan’ın 19 Mayıs Perşembe günü kime destek vereceğini açıklaması bekleniyor. Bugüne kadar Oğan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan gelen açıklamalara göre, destek için başta mültecilerin ülkelerine gönderilmesi gibi bir dizi şart koşuldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir