Nuray Tekin Kimdir? Hayatı, Eserleri

2 Ekim 1960 yılında Konya’nın Hadim ilçesinde dünyaya gelen Nuray Tekin, babasının orman mühendisi olması sebebiyle çeşitli şehirleri dolaştıktan sonra ailesiyle birlikte 1965’te Ankara’ya yerleşti.

İlk ve orta eğitimini bu şehirde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi (1989). Yazın hayatına 1983’te çeşitli dergilerde yayımladığı öykü ve deneme yazılarıyla başladı. İlk kitabı Tek Kişilik Ölüm 1991’de yayımlandı. Bir müddet editörlük, musahhihlik ve reklam yazarlığı yaptı.

Öykü, deneme ve kitap tanıtım yazıları Yeni Olgu, Dünyanın Öyküsü, Birikim, Xasiork, Skylife, Gölge, Kitap-lık, Edebiyat Eleştirisi dergilerinde yayımlandı. 2000-2014 arasında ODTÜ’de okutman olarak görev yaptı. Fantastik/bilimkurgu öykülerinden oluşan Son El adlı kitabı 2002’de yayımlandı. Edebî eserlerinin yanında, internet ve bilgisayar programcılığı üzerine yazılar kaleme aldı.

Nuray Tekin, eserlerinde fantastik öğeleri kullanmayı ve bunları öyküsünün içerisinde harmanlamayı seven bir yazardır. Gerçekliği kıran, gerçekliğin herkes açısından farklı olduğunu göstermeye çalışan bir yazar olan Nuray Tekin, bunu fantastik öğeler, canavarlar, vampirler üzerinden yapmayı tercih etmektedir.

Nuray Tekin’in eserleri: Tek Kişilik Ölüm (1991 hikaye), Korkunun Yüzleri (1996 hikaye), Son El (2002 hikaye), Windows XP ve Office XP ile Temel Bilgisayar Eğitimi (2002 makale), Her Yönüyle İnternet (2003 makale), Tanrı’nın B Planı (2012 deneme), Kozmik Hüzün (2015 şiir).

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir