Nenad Bjelica: Futbol Böyle Bir Oyun

Adana Demirspor maçı sonrası değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, “Burada oynamak kolay değil çünkü zor bir deplasman. Hangi takım olursa olsun burada oynamak kolay değil. Buna rağmen iyi mücadele ettiğimizi ve sonuna kadar bunu devam ettirdiğimizi düşünüyorum. Futbol böyle bir oyun” dedi.

Haber Merkezi / Süper Lig’in 8. haftasında Adana Demirspor ile Trabzonspor, Yeni Adana Stadı’nda karşı karşıya geldi. Hakem Kadir Sağlam’ın yönettiği karşılaşmadan Adana Demirspor, 1-0 galip ayrıldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Nenad Bjelica’nın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle: Takımımız 97 dakika boyunca iyi mücadele etti. Burada oynamak kolay değil çünkü zor bir deplasman. Hangi takım olursa olsun burada oynamak kolay değil. Buna rağmen iyi mücadele ettiğimizi ve sonuna kadar bunu devam ettirdiğimizi düşünüyorum. Futbol böyle bir oyun. Rakibimiz az pozisyonlardan 1 tanesini değerlendirmeyi bildi.

Bizim de gayet yeterli pozisyonlarımız vardı ama maalesef bunlardan yararlanamadık. Mücadele de etsek, çok daha fazlasını da hak etsek 1-0 mağlup ayrılıyoruz. Bu maçtan çıkarabileceğimiz pozitif noktalarda var. Bulduğumuz fırsatları değerlendiremeyince maalesef buradan hak etmemize rağmen puansız ayrılıyoruz. Rakibimiz Adana Demirspor’u da galibiyetinden ötürü tebrik ediyorum.

5 buçuk ay önce geldiğimizde de Trabzonspor benzer bir süreçten geçiyordu. Eğer yanlış hatırlamıyorsam üst üste 8 deplasman maçını kaybetmişti. Biz de geldiğimizde oynadığımız deplasman maçlarından kaybettiklerimiz oldu ama bu seneye bakacak olursak Hatayspor ve bu maçtan puan almaya yakındık. Çok daha fazlasını hak ettiğimizi düşünüyorum.

Sadece Galatasaray maçında istediğimiz mücadeleyi ortaya koyamamıştık ama bugün ve Hatayspor maçında son saniyeye kadar mücadele edip hak ettiği puanları almaya çalışan bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Eleştiriler her zaman oldu ve olacak. Biz antrenörler bu eleştirileri kabul edip işimizi daha iyi yapmak adına kullanacağız. Trabzonspor’da çalışmaktan dolayı çok mutluyum ve son saniyeye kadar Trabzonspor’da büyük işler yapabilmek adına mücadele edeceğim.

Eleştirilere saygı duyuyorum. Herkesin bir fikri olabilir. Bu fikirlere saygım var ama bunu daha iyi anlayabilmek adına o arenaya inip iş elbisesini giyip belki orada daha iyi hissedebilmek ve anlamak lazım. Ben her zaman oradaydım. Bu eleştirilere saygı duyduğumu ancak dayanağı olmayan eleştirilere katılmadığımı söyleyebilirim. Maça iyi bir başlangıç yapmıştık, oyunu domine ettiğiniz sıralarda oyuncu değişiklikleri yapmanın ve takımı durdurmanın çok da fazla gereği yoktur.

Bugün orta sahaya bakacak olursak eğer bu seneki en iyi orta saha olduğunu söyleyebilirim. Topa sahip olup rakibi koşturmayı bildik ve rakibe üstünlük kurduk. Kaybettiğinizde orta saha da kötü olur herhangi başka bir şey de kötü olup eleştirilebilir. Bunlar en başta da ifade ettiğim gibi saygı duyduğum ve herkesin sahip olabileceği fikirlerdir. Bizim her zaman olduğu gibi ilk hedefimiz bir sonraki maçı kazanmak ve sonra değerlendirmektir.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir