Mustafa Altay Sönmez Kimdir? Hayatı, Eserleri

5 Mart 1984 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Mustafa Altay Sönmez Robert Kolej’i 2004 yılında bitirdikten sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Siyaset Bilimi okudu. 2004 yılında Türkiye Felsefe Olimpiyatları’nda altıncı oldu.

Haber Merkezi / Aynı zamanda Robert Kolejinin geleneksel Art Contest’inde 2002 yılında birinciliği, 2004 yılında da “Altayapolis” adlı kanvas üstüne tablo çalışmasıyla mansiyon ödülü aldı. Üniversite öğrenimi sonrasında diplomasi alanında çalışmaya başladı. Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanlığı yaptı. Sönmez, İstanbul Sarıyer’de oturmaktadır.

Mustafa Altay Sönmez’in, ilk şiirleri öğrenci dergisi Oda’ da yayımlandı. Daha sonra yazdığı “İle”, “Dönüşüm”, “Sen Güzelsin Diye Getirdiklerim” ve “İkona” adlı şiirleri Kitap-lık dergisinde yayımlanan şairin, Akşam-lık dergisinde röportajı yayımlandı. Şiirleri, Kitap-lık, Varlık vb. gibi dergilerde yayımlandı.

2002-2011 yılları arasında yazdığı şiirlerini 2011 yılında Hınçla Ezdiğin Başak adlı ilk şiir kitabında topladı. M.Altay Sönmez’in serbest ölçüde yazdığı lirik şiirleri, yeni bir romantik edebiyat akımının temsilcisi olarak görülür. Sönmez’in şiirlerinde; sonsuz karanlıklar ve dehşetle parlayan güneşler arasında duraksayan, huzursuz bir ruh ile arayış içindeki asi ve tutsak bir karakter hissedilir.

“Sen_ra”

reyhan berfin
tum çiçekler
duyun beni görmesenizde
sırrı mı söylüyorum
kafdağı
ayva tüyü
örumcekağı
sırrım yok benim
sır oldum
sena döndum sen_ra

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir