Mucize Özünal Kimdir? Hayatı, Eserleri

1947 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Mucize Özünal’ın çocukluğu, babasının görevi nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da geçti. Özünal, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Mucize Özünal, Ege ve Akdeniz bölgelerinde Cumhuriyet Savcılığı görevinde bulundu, avukatlık yaptı. Özünal, çeşitli kuruluşlarda ve derneklerde görevler üstlendi.

Edebiyat dünyasına öykü yazarak adım attı. Bu çerçevede Kızkovalayan adlı öykü kitabını çıkarır. Daha sonra romana yönelir. Kara Cümle kitabında matematik Cahit Arf’ın hayatını anlatır. Dar Köprünün Dervişi’nde Ahmet Adnan Saygun’un hayatı biyografik roman tarzında kaleme alınır.

Sahte Şafak romanı aslında bir aldatma ve aldanışın öyküsüdür. Varoşlarda başlayıp holdinglere uzanan bir serüven çevresinde çelişkiler anlatılır. Mucize Özünal bu roman için “… bugün Ortadoğu’da oynanmakta olan ve Ortadoğu’da kurulan büyük tuzağın edebiyat alanında bir yansıması olsun istedim” der.

15 öykünün yer aldığı Gece Sevgilisi’nde kadınlar ve erkeklerin dünyası çevresinde haksızlığa uğrayan çocuklar da işlenir. Kalpak ve Kartal romanında Mahmut Esat Bozkurt’un hayatı çevresinde Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatmaya gayret eder.

Mucize Özünal’ın eserleri: Kızkovalayan (1991 hikaye), Gün Tutulması Öyküleri (1997 hikaye), Alayın Kızları (2000 roman), Kullanılmış Hayat (2005 roman), Dar Köprünün Dervişi (2005 roman), Kara Cümle (2005 roman), Aşk Zamana Doğar (2008 roman), Kalpak ve Kartal (2010 roman), Sahte Şafak (2011 roman).

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir