Miha Zajc: Takıma Katkı Sağlamak İstiyorum

Fenerbahçe’nin Slovenyalı futbolcusu Miha Zajc, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Şu anda kendimi iyi hissediyorum ve formda olduğumu düşünüyorum, formda olduğumu hissediyorum. Daima saha içerisinde en iyimi göstermeye çalışıyorum. Takıma gol ve asist anlamında katkı sağlamak istiyorum” dedi.

Haber Merkezi / Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam ederken Fenerbahçe’nin Slovenyalı futbolcusu Miha Zajc, antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sezon öncesi kamp dönemini değerlendirerek sözlerine başlayan Miha Zajc, “Yeni sezon kampında iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bu süre zarfında çok fazla hazırlık maçı oynadık. Dakika anlamında da eski ve yeni oyuncuların uyumu açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Lig için pozitif duygulara sahibim. Aynı şekilde Avrupa Ligi maçlarımız için de pozitif duygular taşıyorum. Neler olacağını göreceğiz.” dedi.

“Mutlu olduğumu söyleyebilirim”

Geçtiğimiz sezonu Genoa’da kiralık olarak geçiren ve bu bağlamda verimli bir sezon geçirdiğini dile getiren Zajc, “Geçen sezon benim açımdan gerçek anlamda önemliydi ve iyi geçtiğini düşünüyorum. Çok fazla maça çıktım, çok fazla maçta süre aldım. Bu da haliyle bana fazlasıyla özgüven verdi. Öte yandan yeni bir teknik direktörle çalışıyoruz. Yeni bir sistem söz konusu. Ben, bu pozisyonda kendimi gayet iyi hissediyorum. Daha merkezde oynadığımda kendimi daha iyi hissediyorum. Tabii ki bunlar beni pozitif anlamda etkileyen faktörler. Mutlu olduğumu söyleyebilirim. Gelecek için de çalışmalarıma en iyi şekilde devam ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Formda olduğunu ve saha içerisinde daima en iyisini göstermeye çalıştığını aktaran Slovenyalı futbolcu, “Ben bu anlamda çok çalışıyorum. Şu anda kendimi iyi hissediyorum ve formda olduğumu düşünüyorum, formda olduğumu hissediyorum. Daima saha içerisinde en iyimi göstermeye çalışıyorum. Takıma gol ve asist anlamında katkı sağlamak istiyorum. Bu oynadığımız sistemdeki pozisyonda kendimi daha iyi hissettiğimi söyleyebilirim çünkü daha merkezde oynadığımdan dolayı daha çok topla buluşma imkanı yakalıyorum. Daha iyi görünmemdeki sebep bu olabilir. Ayrıca geçen sezon oynamış olduğum maçlar da buna etken durumlar.” diye konuştu.

Odak noktasının antrenmanlarda ortaya koyduğu performans ve konsantrasyon olduğuna dikkat çeken başarılı orta saha, “Geçmişle alakalı olarak çok fazla konuşmak istemiyorum. Geçmişe dönük yaşamayı istemiyorum. Tabii ki o dönemler benim açımdan birazcık zorlu periyottu. Süre alamadığım dönemler olmuştu. Futbolda da bu tarz şeyler olabiliyor; bazen oynadığınız, bazen de oynamadığınız ve süre alamadığınız zamanlar olabiliyor. Her zaman en iyisini göstermek ve formayı hak etmek gerektiğine inanıyorum. Söylemiş olduğum gibi İtalya’da elde etmiş olduğum tecrübe de benim bu gelişimime katkı sağladı çünkü orada aldığım dakikalarda tecrübe kazanma fırsatım oldu. Bu sezona da iyi başladığımı düşünüyorum. Ben, idmanlara odaklanmış durumdayım. İdmanlardaki performansıma, konsantrasyonuma önem veriyorum. Sanırım daha iyi olmamdaki faktörler bunlar.” şeklinde konuştu.

“Fenerbahçe’ye odaklanmış durumdayım”

Burada başarılar elde etmek istediğini söyleyen Zajc, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Tabii ki futbolda her ihtimal söz konusudur. Ama ben şu anda Fenerbahçe’ye odaklanmış durumdayım. Buradaki maçlara, idmanlara odaklandım. Ligin başlamasına da az bir süre kaldı. Başka bir şey düşünmek istemiyorum. Sadece düşündüğüm şey burada elde etmek istediğim şeyleri gerçekleştirmek ve başarılı olmak. Dolayısıyla şu anki odak noktam burası.” diyerek tek odak noktasının Fenerbahçe olduğunu açıkladı.

Miha Zajc, takımın kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu ve bir potansiyele sahip olduğunu ise şu şekilde ifade etti:

“Şu an oynamış olduğumuz sistem yeni. Hepimiz de buna adapte olmaya gayret gösteriyoruz. Elbette ki şu an itibariyle bu adaptasyonumuz %100 bir şekilde değil ama tabii ki de kendimizi geliştireceğimiz noktalar var. Sezon uzun, şu an itibariyle de iyi gittiğimizi ve formda olduğumuzu düşünüyorum. Özellikle sezon öncesi yapılan yoğun idmanlardan dolayı yorgunluğun da olması gayet normal ve bunlar da saha içerisinde yapmak istediğiniz şeyleri yapamamanıza sebep olabiliyor, hatalara sebep olabiliyor. Ama bizim kaliteli bir takımımız var ve potansiyelli bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Dolayısıyla iyi bir şekilde hatalarımızı törpüleyerek devam edeceğimizi düşünüyorum.”

Mesut Özil, Luiz Gustavo, Dimitris Pelkas gibi pas yüzdeleri yüksek oyuncularla oynuyor olmasının sahada işini kolaylaştırdığını da dile getiren Zajc, “Böyle futbolcularla oynuyor olmak benim adıma mutluluk verici. Aynı şekilde böyle isimlerle oynuyor olmak kolay çünkü onlar futbolu iyi biliyorlar, futbolun nasıl oynanması gerektiğini iyi biliyorlar. Dolayısıyla biz de saha içerisinde oynarken birbirimizi iyi anladığımızı düşünüyorum. Onlarla oynamak benim açımdan keyifli oluyor. Şu an itibariyle kadroda 25-30 oyuncunun var olduğunu sayarsak kaliteli bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu durumun da takım için iyi olduğunu söyleyebilirim. Fazla iyi oyuncunun olması demek rekabeti de artırması anlamına gelir. Dolayısıyla bu da performansımızı artıracağı için bana göre takım açısından menfaat getirecek bir durum.” diyerek sözlerini noktaladı.

(Görseller: fenerbahce.org)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir