MHP’den “Kadın Programları Yasaklansın” Çağrısı: Türk Örf Ve Adetlerini…

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM’de isim vermeden televizyonda yayınlanan kadın programlarını eleştirerek, “Güya Türk toplumundaki mağduriyetleri, yaşanan olayları dile getirdikleri programlar ne yazık ki gençlerimizi ve toplumumuzun genel yapısını olumsuz etkilemektedir” dedi.

Halil Öztürk, “Türk örf ve âdetlerini, İslam ahlakını hiçe sayan bu tekil olayları genele mal eden bu programların yasaklanması ve yayından kaldırılması hususunda ilgi mercileri göreve davet ediyor, toplumun bu yöndeki talebini haklı buluyorum” ifadelerini kullandı.

Televizyon kanallarındaki gündüz kuşağı kadın programları her dönem tartışma konusu olur. Geçtiğimiz yıllarda birçok tepkiye yol açan ‘evlilik’ programlarının yerini şimdi özel hayatın kamusal alanda tartışıldığı programlar aldı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk Meclis Genel Kurulu’nda isim vermeden bu programları eleştirdi, “güya Türk toplumundaki mağduriyetleri, yaşanan olayları dile getirdikleri programlar ne yazık ki gençlerimizi ve toplumumuzun genel yapısını olumsuz etkilemektedir” dedi.

Eşlerin, aile bireyleri veya arkadaşlarıyla kaçtığının, yasa dışı ilişki yaşadığının, farklı durumlara ilişkin olayların anlatıldığı bu tip popüler kültür ürünü programların insanların doğrudan duygularına hitap ederek uzun süre ekran başında tuttuğunu söyleyen Öztürk, şöyle devam etti:

“Türk örf ve adetlerini, İslam ahlakını hiçe sayan bu tekil olayları genele mal eden bu programların yasaklanması ve yayından kaldırılması hususunda ilgi mercileri göreve davet ediyor, toplumun bu yöndeki talebini haklı buluyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir