Meyveli Jöleli Kek, Malzemeleri, Hazırlanışı

Misafirlerinize veya aileniz için iyi bir kek tarifi mi arıyorsunuz? Meyveli Jöleli kjek, aradığınız çorba tarifi olabilir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

3 kivi
2 muz
5 dilim ananas (konserve)
200 gram papaya
8 çilek
1 paket toz jelatin

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce çilekleri iyice yıkayıp ince ince dilimleyin, aynı işlemi diğer meyveler için de yapın. Ananas dilimlerinden sadece ikisini kesin ve diğerlerini ayırın.

Bir tencerede ananas konservesindeki şerbeti ısıtın ve bir bardak su ekleyin. O ısınırken bir kapta jelatini biraz soğuk suyla seyreltin ve çözülmesi gerektiği için iyice karıştırın.

Ardından jelatini şuruba ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.

Bu arada kek kalıbı yağlıyoruz. Ananas dilimlerini kalıbın duvarları boyunca tabana yerleştirin, çilek ve kivi dilimlerini yerleştirin, kalan meyveleri ananas dilimlerinin üzerine dökün.

Şimdi hepsinin üzerine jelatin ve şurup karışımını ekleyin ve buzdolabına kaldırın. Kıvama geldiği zaman servis yapın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir