Meteoroloji Uyardı: Sıcaklıklar 45 Dereceyi Bulacak

Ülkenin batısında 45 dereceyi bulacak sıcaklıklara karşı vatandaşları uyaran MGM’ye göre, Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Marmara ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ülkenin batısında 45 dereceyi bulacak sıcaklıklara karşı vatandaşları uyardı. Özellikle sıcaklığın en etkili olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında yaşlı, hasta, hamile ve çocukların güneş altında uzun süre kalmaması gerektiği vurgulandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) da hava sıcaklığı konusunda uyarıda bulundu. AKOM’dan yapılan açıklamada, İstanbul ve ülkenin batısı ile güney bölgelerinin, Afrika ve Basra kökenli hava dalgalarının etkisi altına girdiği belirtildi.

Bugünden itibaren sıcaklıkların 35 derecenin üzerine çıkmasının beklendiği bildirilen açıklamada, bunaltıcı havanın hafta boyunca süreceğinin tahmin edildiği aktarıldı. Açıklamada, sıcak ve kuru havaya işaret edilerek, orman yangını riskinin de arttığı uyarısı yapıldı.

Üç büyük kentte üç gün boyunca yağış görülmeyecek. Ankara’da sıcaklıklar mevsim normallerinin 8-9 derece üzerinde olacak. İstanbul’da ise sıcaklıklar bugün 32 derece, çarşamba ve perşembeyse 34 derece olacak. İzmir’de de bugün 38, çarşamba ve perşembe günü 40 derece sıcaklık görülecek.

Antalya’da hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar daha da artarak mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredecek. Antalya Valiliği de beklenen sıcaklıklara karşı yaşlıları, çocukları, kronik rahatsızlığı olanları günün en sıcak saatleri 11.00-16.00 arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Önümüzdeki haftanın en yüksek hava sıcaklıkları İzmir’de 12 ve 13 Haziran’da 40 derece, Manisa’da 12 Haziran’da 45 derece, Aydın’da da 13 Haziran’da 45 derece olarak görülecek. Balıkesir’de 12 Haziran’da hava sıcaklığının 42 derece olması beklenirken Çanakkale’de en sıcak günün 36 derece ile 14 Haziran olacağı tahmin ediliyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir