Mehmet Günsür Kimdir? Hayatı, Eserleri

1955 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Mehmet Günsür, 19 Haziran 2004 yılında hayatını kaybetti. Emine Günsür ve Nedim Günsür’ün tek oğlu olan Mehmet Günsür, 1974’te Galatasaray Lisesi’ni bitirdi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde iki sene kadar okuyan Nedim Günsür, 1974 yılında Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) üye oldu. Partinin basın bürosunda görev alan Günsür, Görev gazetesini, Yurt ve Dünyayı Çark -Başak’ı çıkardı. Türkiye İşçi Partisi’nin Eminönü ilçe başkanı olan Nedim Günsür, sonra istifa etti.

O sene, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne giren Nedim Günsür, 1984 yılında mezun oldu, resim yaptı, sergi açtı. (Öğrenciyken yaptığı resimlerle: Şehir Hatları Yolcusunun Seyir Defterinden.) Bu resimler, Ankara’da da sergilendi. Askerliğini “sakıncalı” olarak yaptı.

Muteber reklam ajanslarında, reklam yazarlığı, yaratıcı yönetmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulunan Nedim Günsür, 1995 yılında ilk kitabı çıktı. Kitaplarını çok az sayıda, sadece arkadaşları için bastıran Nedim Günsür, sonra bu tavrından vazgeçti. Günsür, 2003 yılında içeriye Bakan Kim? adlı kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı.

Nedim Günsür’ün eserleri: Caigue (1995), İçeriye BakanKim? (2002), Lacivert Kayıkta Balık Tutan Adamlar (2004).

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir