Malatya: Levent Vadisi

Levent Vadisi; Malatya’nın Akçadağ İlçesi, Levent Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Vadi, Malatya il merkezine 47 kilometre uzaklıktadır.

Jeolojik olaylar sonucunda oluşan farklı büyüklükteki mağaralarda, Geç Hitit Dönemi’nden kaldığı düşünülen kaya kabartmaları bulunmaktadır. Doğa yürüyüşü, paraşüt, kaya tırmanışı, kampçılık ve izcilik gibi spor ve alternatif turizm faaliyetlerinin yeni rotası olma yolundaki Levent Vadisi, kaya kabartmaları ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini beklemektedir.

Seyir Terası: Levent Vadisi’nin görünürlüğünü arttırmak ve bu doğa harikasını turizm açısından bir cazibe
merkezine dönüştürmek amacıyla, vadide 28 km. boyunca uzayan kayalıkların en merkezi noktasına, Malatya Valiliği Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından seyir terası yaptırılmıştır. Seyir terası projesi, nitelikleri bakımından Türkiye’de ilk kez uygulanan bir projedir.

Düz bir kaya bloğunun üzerine inşa edilen seyir terası 104 m yüksekliğinde olup gözlem terasının 8,5 m mesafesi boşluğa uzanan, çelik konstrüksiyon ve cam ile inşa edilmiş farklı bir projedir. 2012 yılının ağustos ayında hizmete giren seyir terası, yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgi odağı haline gelmiştir. Seyir terası, Jeolojisi ve kültürel varlıkları ile Anadolu’nun en önemli jeoarkeolojik merkezi konumundaki Levent Vadisi’nin tanıtılmasında önemli bir rol üstlenmiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir