Liderlerden Sivas Katliamı Mesajları: Unutmayacağız

Bundan tam 29 yıl önce; 2 Temmuz 1993’te 33 aydın ve sanatçı Pir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri kapsamında gittikleri Sivas’ta gericiler tarafından bulundukları Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmişti.

Haber Merkezi / 2 otel görevlisinin de yaşamını yitirdiği katliamın yıldönümünde siyasi parti liderleri sosyal medya hesaplarından anma mesajları yayınladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mesajında, “Acısını ilk günkü gibi yüreğimizde hissettiğimiz, Sivas Katliamında yitirdiğimiz canlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Aynı acıların bu topraklarda bir daha yaşanmaması için; sevgi tohumlarını ekip, birlik ve beraberliği sağlamak onlara olan borcumuzdur.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener: 29 yıl önce Madımak Oteli’nde, yüreğimize düşen ateşin acısı hâlâ içimizde… Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Sivas Katliamı’nın derin yarası yine sızlıyor çünkü aradan geçen bunca yıla rağmen hakiki bir yüzleşme olmadı. Bunu sağlama ve aynı acıların bir daha asla yaşanmaması için mücadele etme sözümüzü yineliyor, yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan: Madımak Katliamı’nda aramızdan koparılan 35 canımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Devirleri daim olsun. Hem geçmişle yüzleşerek adaletin ve hakikatin izcileri olmak hem de yarınları saygı ve eşit vatandaşlık temelinde kurmak zorundayız. Bunu başaracağız.

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu: Madımak katliamında hayatını kaybeden canlarımızı rahmetle anıyorum. Birliğimize, kardeşliğimize kasteden tüm katliamları lanetliyorum.

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin mesajını retweetledi; Bugün hepimizin ortak acısı Madımak’ta yaşanan vahşetin 29. yılı! Acımızı unutmamak ve yaralarımızı kardeşlik, birlik ve beraberlikle sarmak temennisiyle hayatını kaybeden 35 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir