Leyla Navaro Kimdir? Hayatı, Eserleri

7 Mart 1943 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Leyla Navaro, İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü (1979) mezunu. Yüksek lisansını 1986’da aynı bölümde tamamladı.

Haber Merkezi / Leyla Navaro, kişisel gelişim ve bireysel potansiyel oluşumu konusunda çalıştı. Yurt içi ve yurt dışında, yazılarla ve uygulamalarla seminer ve grup çalışmalarında bulundu.

İlk kitabını 1987 yılında yazan Navaro, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmakta, kurucusu olduğu Nirengi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde sürdürmektedir. Yazarın ayrıca; IAGP Uluslararası Grup Psikoterapileri Derneği yönetim kurulu üyeliği, ve Türk Psikologlar Derneği Akademik Kurul üyeliği bulunmaktadır.

Eserlerinde kadın ve erkek gelişimindeki bağlılık ve bağımlılık kavramlarını ele alan Leyla Navaro’nun tanınması, Beni Duyuyor musun kitabıyla olmuştur.

Leyla Navaro’nun eserleri: Beni Duyuyor musun (1987, yeni bas. Gerçekten Beni Duyuyor musun? Adıyla, 2001), Tapınağın Öbür Yüzü (1996), Bir Cadı Masalı (1999), İki Boy Ufak Pabuç (1999).

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir