Kuzey Vargın Kimdir? Hayatı, Filmografisi

20 Ağustos 1942 yılında İstanbul’un Kadıköy İlçesi’nde dünyaya gelen Kuzey Vargın, Muğla’da hayatını kaybetti. Kuzey Vargın, Levent Camii’nde kılınan cenaze namazıyla Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kuzey Vargın, Yeşilçam’da 1960’lı yıllarda jön olarak başladığı kariyerini ilerleyen dönemde ağırlıklı olarak kötü adamların oluşturduğu karakter rolleri ile sürdürdü. Kuzey Vargın, Kariyerinin ilk döneminde 1965 yapımı Yasak Sokaklar, Çılgın Gençlik, Ağlayan Kadın gibi filmlerde rol aldı.

Kuzey Vargın, televizyonda sık gösterilen eserlerden Bir Dağ Masalı filminde Lale’yi aldatan nişanlısı Ekrem, Seni Sevmek Kaderim filminde entrikacı Bülent vs. rollerini oynadı. Kuzey Vargın, sert bir yüz ifadesine sahiptir, bunun sayesinde karakter oyuncusu oldu.

Kuzey Vargın, Kartal Tibet’den sonra Karaoğlan’ı canlandırdı. Kuzey Vargın, Suat Yalaz tarafından çekilen Karaoğlan filmlerinin sonuncusunda yer almıştır.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde “Adil Eşrefoğlu” karakteri ile İhtiyarlar Heyeti Başkanı rolünü oynayan Kuzey Vargın, dizide Doğu Eşrefoğlu’nun kardeşidir. Kuzey Vargın, Ezel dizisinde 2010-11 yılları arasında “Necip” karakterini canlandırdı.

Kuzey Vargın’ın rol aldığı filmlerden bazıları: Davudo, Şehvetin Esiriyiz, Yasak Sokaklar, Aslan Pençesi, Bana Bela Derler, Çılgın Gençlik, Erkek Ve Dişi, Günahkâr Kadın, Kader Çıkmazı, Kucaktan Kucağa, Namus Kanla Yazılır, Ölüm Yolcuları, Para Kadın ve Silah, Üç Korkusuz Arkadaş, Gecelerin Kralı,

Her Zaman Kalbimdesin, İlk Aşkım, Kiralık Kadın, Kızıl Tehlike, Ömrümce Ağladım, Silahsız Dövüşelim, Ya Sev Ya Öldür, Yanık Kalpler, Yaralı Kuş, Sevgiden Uzak Aşka Yakın, Beni Sevdiğini Söyle, Aşkına Eşkiya, Yeni Hayat, Kurşun Asker, Sırlar Dünyası / Sır Kapısı, Aşkımızda Ölüm Var, Türkü Filmi, Aşk Oyunu, Beşinci Boyut, Bir Çift Çizme.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir