Kuzey Kore, Yeni Balistik Füze Sistemini Test Etti

Kuzey Kore, bölgedeki rakiplerine karşı nükleer savaş başlığı taşıyabilecek silahlar geliştirme çalışmaları kapsamında, orta menzilli balistik füzeler için tasarlanan yeni katı roket motorlarını başarıyla test ettiğini duyurdu. 

Haber Merkezi / Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA),  ülkenin bilim insanlarının geçen hafta sonundan bu yana balistik füzelerin birinci ve ikinci aşamalarına yönelik motorları test ettiğini bildirdi.

Kuzey Kore’nin Hwasong-12’nin de aralarında bulunduğu, Pasifik Okyanusu’ndaki ABD toprakları Guam’a ulaşabilen orta menzilli balistik füzeleri, fırlatılmadan önce uzun hazırlıklar gerektiren sıvı yakıtlı motorlarla çalıştırılıyor.

Katı yakıtlı füzeler daha hızlı fırlatılabilir, taşınması ve saklanması daha kolay, bu da fırlatılan füzelerin tespit etmesini zorlaştırıyor.

Kuzey Kore’nin mayıs ve ağustos aylarındaki başarısız girişimlerinin ardından yakın zamanda bir askeri casus uydusu fırlatması da bekleniyor. Ülke, Ekim ayında üçüncü bir girişimde bulunulacağını açıklamıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir