Kırşehir: Keçi Kalesi

Keçi Kalesi; Kırşehir’in Merkez İlçesi’ne bağlı Kızılca Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Köyün kuzeydoğusundadır.

1465 metre yükseltide çevreye son derece hâkim bir noktada yer almaktadır. Kalenin ovadan yüksekliği ise 285 metredir. Doğu-batı doğrultulu kalenin bağlı bulunduğu yükselti tamamen taşlık bir arazi yapısına sahiptir.

Kırşehir çevresindeki kalelerin en büyüğüdür. Kaleye ulaşım son derece zordur ve Kızılcaköy eski köy yerleşmesi yakınlarından patika yollar aracılığı ile yapılmaktadır. Kalenin giriş kısmı büyük ihtimalle doğu taraftadır. Çünkü kalenin doğusundan başka tüm yönler geçit vermeyecek niteliktedir.

Keçi Kalesi, etrafındaki yolları kontrol altında tutan yerleşmelerden biridir. Kalenin bir başka önemi ise yükseltisinden kaynaklanır. Bu yönüyle kale neredeyse bütün coğrafyayı kontrol altında tutan ve diğer kaleleri de gören bir nokta da yer almaktadır. Duvar yapılarında görülen mimariden yola çıkarak kalenin bölgedeki ilk Tunç Çağı kalelerinden biri olduğu söylenebilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir