Kırklareli: Koloğlu İlköğretim Okulu

Koloğlu İlköğretim Okulu; Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi, Camiikebir Mahallesi, İstanbul Caddesi üzerinde yer almaktadır.

Zemin kat ve birinci kattan oluşan okul binası dikdörtgen planlı olup girişi güneybatıya bakan uzun cephesinin ortasındadır. Güneybatısında ve güneydoğusunda geniş bir tören alanı bulunmaktadır.

Duvarları yığma taştır. Giriş kapısı ahşap tablalı, iki kanatlıdır, üzerinde kemerli pencere bulunmaktadır. Kapı etrafında profilli taş bir silme dönmektedir. Girişin üzerinde volta döşeme ile taşıttırılmış bir balkon, aynı zamanda giriş saçağı görevi yapmaktadır.

Ön cephesi tamamen kesme taş kaplı, yan ve arka cepheler ise sıvalı, pencere kenarları ve duvar köşeleri taş söveler ile süslenmiştir. Pencereler sivri kemerlidir. Söveleri taş, kilit taşları çıkıntılı ve üzeri motiflidir. Kat aralarında ve pencere kemer üzengi seviyelerinde yatay silmeler bulunmaktadır.

Cepheler en üstte işlemeli taş bir bordür ve onun üzerinde çatıyı gizleyen şebekeli bir korkuluk ile sonlanmaktadır. çatısı kırma üzeri kiremit kaplıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir