Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Nebati’ye “300 Milyar Dolar” Yanıtı

Bakan Nurettin Nebati’nin “300 milyar dolar nasıl gelecek?” sözlerine yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Kişi kendinden bilir işi. Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin? Ancak borç verirler” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Ben oradayken sen bunu göndermiştin Londra’ya; bir tarafta bizim şampiyonlar ligi ekonomistlerimiz, diğer tarafta bu. Tabii ki kimse takmaz bunu.”

Cumhur4iyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’ta seçilmesi halinde yurtdışından “300 milyar dolarlık temiz yatırım” getireceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu vaadine ilişkin “300 milyar dolar nasıl gelecek? 300 milyar dolarlık fonun buraya gelmesi için çok özel bir ikramı olması lazım. Bunun Türkçesi tefeciliktir, size tefeci faizi vereceğim bana o parayı getirin demektir” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu da Bakan Nebati’nin bu sözlerine sosyal medya hesabından yanıt vererek şunları kaydetti:

“Kişi kendinden bilir işi. Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin? Ancak borç verirler. Ben oradayken sen bunu göndermiştin Londra’ya; bir tarafta bizim şampiyonlar ligi ekonomistlerimiz, diğer tarafta bu. Tabii ki kimse takmaz bunu.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir